''Εἰ ὁ Θεὸς μεθ' ἡμῶν, οὐδεὶς καθ' ἡμῶν.''

Κυριακή 28 Ιανουαρίου 2018

Ο σκοπός του Θεού δεν είναι να μας δώσει μια ήρεμη κατάσταση ζωής αλλά να μας δώσει το Βασίλειο των Ουρανών

 Υπάρχει ένας απόλυτος κανόνας πώς να καθορίσετε πόσο κοντά ή μακριά είναι ένα πρόσωπο από τον Θεό: όσο πιο κοντά είναι κάποιος στον Θεό, τόσο περισσότερο είναι δυσαρεστημένος από τον εαυτό του και είναι ικανοποιημένος με εκείνους γύρω του. Και αντίστροφα: όσο πιο πολύ είναι μακρια από τον Θεό, τόσο περισσότερο είναι ευχαριστημένος από τον εαυτό του και δυσαρεστημένος από τα πάντα γύρω του.
 Ιερέας Αλέξανδρος Ζαχάρωφ  


 Ένας γέροντας ρωτήθηκε:
"Τι είναι η θλίψη;"
"Θλίψη είναι να σκέφτεσαι τον εαυτό σου όλη την ώρα", απάντησε σύντομα. 


 O διάβολος, δεν μπορεί να κάνει τίποτα για μας, τίποτα επιβλαβές αν εμπιστευτούμε στον Κύριο. Επειδή ο Θεός είναι Θεός. Όταν ένας άνθρωπος πιστεύει στο Θεό, εμπιστεύεται αυτόν, τότε ο εχθρός είναι ανίκανος να κάνει κακό σε μας. Θα κάνει κακό όταν απομακρυνθούμε από τον Θεό και όσο περισσότερο αποχωρούμε από το Θεό, τόσο περισσότερο ο διάβολος μπορεί να μας κάνει κακό.
 ΣΤΑΡΕΤΣ ΗΛΙΑΣ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΟΝΗΣ ΤΗΣ ΟΠΤΙΝΑ 


 Ο Θεός είναι κοντά αν του τηλεφώνήσεις θα απαντήσει αμέσως.
 ΠΑΤΗΡ ΣΕΡΑΦΕΙΜ ΣΟΜΠΟΛΕΦ 


 Ο σκοπός του Θεού, για τον οποίο ήρθε στη γη, δεν είναι να μας δώσει μια ήρεμη κατάσταση ζωής αλλά να μας δώσει το Βασίλειο των Ουρανών.
 ΠΡΩΤΟΠΡΕΣΒΥΤΕΡΟΣ ΝΤΙΜΙΤΡΙ SMIRNOV 


 Κανείς δεν έχει υπογράψει σύμβαση με τον Θεό για το πότε θα πεθάνει. Ο Θεός παίρνει κάθε άνθρωπο στην πιο κατάλληλη στιγμή της ζωής του, αφαιρεί τη ζωή , μόνο γι 'αυτόν με κατάλληλο τρόπο - για να σωθεί η ψυχή του. Εάν ο Θεός βλέπει ότι κάποιος θα γίνει καλύτερος, Του αφήνει να ζήσει. Ωστόσο, βλέποντας ότι ένα άτομο χειροτερεύει, το παίρνει για να τον σώσει ...
 Ο μοναχός Παΐσιος της Αγίας Τριάδος 


http://apantaortodoxias.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου