''Εἰ ὁ Θεὸς μεθ' ἡμῶν, οὐδεὶς καθ' ἡμῶν.''

Τρίτη 2 Ιανουαρίου 2018

Ο αντικαταστάτης του Βαρθολομαίου και οι Βυζαντινοί χάρτες των ΗΠΑ

Οι ΗΠΑ ετοιμάζουν τον διάδοχο του ΒαρθολομαίουΆσχημες και κλιμακούμενες είναι οι προκλήσεις των Τούρκων ξεκινώντας από τα Ίμια και φτάνοντας μέχρι την Κυπριακή ΑΟΖ ενώ υπάρχουν επιβεβαιωμένες πληροφορίες για ανταλλαγή πυρών κοντά στα Ίμια την Τρίτη. Τουρκοι και Ελληνες ήταν με το δάχτυλο στη σκανδάλη επί 6 ώρες. Ισως γι αυτό οι αναφορές Π.Καμμένου για «απελευθέρωση των κανόνων εμπλοκής».

Οι Τούρκοι ήταν προκλητικότατοι και μία ανώτατη πηγή μας υποστήριξε ότι υπήρξε και ανταλλαγή πυρών, πληροφορία η οποία δεν έχει διαψευστεί ακόμη. Ομως το γεγονός αυτό μαζί με τις τουρκικές προκλήσεις στην Λήμνο και τις πληροφορίες που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας για δολοφονία του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου παραπέμπουν στο σχέδιο «Βαριοπούλα».

Ολη η θωράκιση της χώρας βασίζεται στις χώρες που βρίσκονται πίσω από τους ενεργειακούς κολοσσούς και τις ΗΠΑ. Ομως τα τελευταία 24ωρα υπάρχει μια τάση του Ερντογάν προς ομαλοποίηση των σχέσεων του με τις Μεγάλες Δυνάμεις και πολύ φοβόμαστε ότι όλοι αυτοί που υποστηρίζουν πως οι τουρκικές απειλές απευθύνονται στο εσωτερικό της Τουρκίας θα διαψευστούν και μάλιστα οικτρά!

Εντωμεταξύ πάνε κι έρχονται τα προκλητικά – προειδοποιητικά άρθρα σε τουρκικές εφημερίδες και ΜΜΕ σε μια προσπάθεια να δημιουργήσουν το κατάλληλο κλίμα. Προχθές αναλυτής προέβλεπε πολεμική αναμέτρηση στη Μεσόγειο εντός του 2018 λόγω κυπριακής ΑΟΖ, χτες τουρκοκυπριακή εφημερίδα πανηγύριζε, τώρα η Μιλιέτ αναφέρει ότι η Άγκυρα ξαναστέλνει το Barbaros στην Κύπρο ως αντίδραση στις ε/κ γεωτρήσεις.

Η Μιλλιέτ με τίτλο “Ξεσπά φουρτούνα στην Κύπρο” αναφέρει ότι για άλλη μια φορά τα αποθέματα φυσικού αερίου φέρνουν αντιμέτωπες την ε/κ και την τουρκική πλευρά και γράφει ότι οι εξελίξεις στην ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας έκαναν την Τουρκία να κινηθεί και να στείλει το Μπαρμπαρός στην περιοχή.

Με νέα Navtex που εξέδωσε σήμερα στις 13.00 το μεσημέρι η Τουρκία, «δεσμεύει» περιοχή βορειοανατολικά της Κύπρου και από την πλευρά μεταξύ των τουρκικών ακτών και των ακτών της κατεχόμενης Κύπρου για έρευνες με το Barbaros που σύμφωνα με την ανακοίνωση θα ξεκινήσει σήμερα και θα διαρκέσει μέχρι και τις 30 Μαρτίου 2018.

Συνεπώς, όλα δείχνουν έντονα προπαρασκευαστικά στοιχεία πολεμικής αναμέτρησης που ίσως συμφέρουν και πολλές χώρες για να ξεκαθαρίσει το τοπίο στην περιοχή και αναγκαστούμε να συρθούμε σε διαπραγματεύσεις.

Ο Τούρκος πρόεδρος, επειδή μας θεωρεί μυρμήγκια μπροστά στο δικό του ελέφαντα, θα κλιμακώσει τις προκλήσεις.

Να είμαστε σίγουροι γι αυτό.

Σήμερα, η Τουρκία συνέχισε τις έντονες θαλάσσιες προκλήσεις των τελευταίων ημερών αυτή τη φορά βόρεια της Λήμνου. Εκεί πλέει γερμανικό ερευνητικό πλοίο ,το οποίο κάνει έρευνες για λογαριασμό ελληνικών συμφερόντων. Από το πρωί, οι Τούρκοι μέσω ασυρμάτου κάλεσαν τον καπετάνιο του πλοίου να αποχωρήσει άμεσα από τη περιοχή,γιατί όπως του είπαν πλέει εντός χωρικών υδάτων της Τουρκίας!

Ο καπετάνιος χάραξε πορεία προς τα δυτικά για να απομακρυνθεί και δέχτηκε κλήση από τις ελληνικές αρχές να παραμείνει στην περιοχή που κάνει έρευνες και η οποία βρίσκεται εντός ελληνικών χωρικών υδάτων!

Οι Τούρκοι επανήλθαν και απείλησαν με …ρεσάλτο στο γερμανικό πλοίο!

Σημειώνεται ότι ήδη στο σημείο βρίσκονταν κανονιοφόροι του ελληνικού στόλου.

Τι συμβαίνει με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο – Σχέδιο Δολοφονίας.

Πληροφορίες αναφέρουν πώς ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος έχει προειδοποιηθεί από δύο χώρες, η μια εξ αυτών είναι οι ΗΠΑ, πώς η τουρκική ΜΙΤ με εντολή του Ρ.Τ. Ερντογάν σχεδιάζει την δολοφονία του αφού πρώτα συνδεθεί το όνομά του με τον Ιμάμη Φ.Γκιουλέν και το περιβόητο Τάγμα του.

Βέβαια εδώ το ζήτημα περιπλέκεται καθώς σύμφωνα με κυπριακές πληροφορίες το «αμερικανικό βαθύ κράτος» και ο πρόεδρος Ν.Τραμπ έχουν διαφορετικές απόψεις ως προς την καθαίρεση του Οικουμενικού Πατριάρχη και την πιθανή αντικατάστασή του με τον Μητροπολίτη Προύσης Ελπιδοφόρο Λαμπρινιάδη

Έτσι ο Βαρθολομαίος αποτελεί «κόκκινο» πανί για την κυβέρνηση Ν.Τραμπ λόγω Ιερουσαλήμ και επίσης «κόκκινο» πανί για τον Ρ.Τ.Ερντογάν ο οποίος τον θεωρεί συνδεδεμένο με το Τάγμα Γκιουλέν και την πρότερη «ύπουλη» -όπως την θεωρούσε- προεδρία του Μ.Ομπάμα.

Παρόλα αυτά κύκλοι των ΗΠΑ, που προφανώς ασκούν διαφορετική πολιτική από τη νυν κυβέρνηση διέρρευσαν το σχέδιο δολοφονίας της ΜΙΤ κατά του Βαρθολομαίου, ένα σχέδιο το οποίο αποκαλύπτει το περιοδικό Επίκαιρα.

Τώρα όσον αφορά την καθαίρεση του Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως το κυπριακό SigmaLive αναφέρει:

Η Ουάσιγκτον προετοιμάζει τον διάδοχο στον Οικουμενικό Θρόνο στο Φανάρι της Κωνσταντινούπολης, αναφέρει δημοσίευμα του World Religion News, σημειώνοντας, μάλιστα, πως ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος διατηρεί εδώ και καιρό «ακατάλληλες συνδέσεις» και προβαίνει σε «ασυμβίβαστες» συμφωνίες, τόσο σε εκκλησιαστικά θέματα όσο και στο γενικό πολιτικό πεδίο.

Στο ίδιο δημοσίευμα γίνεται αναφορά και στον ενδεχόμενο διάδοχο του Ορθόδοξου θρόνου, φωτογραφίζοντας τον Μητροπολίτη Προύσης Ελπιδοφόρο Λαμπρινιάδη, τον οποίο εκτιμάται ότι στηρίζουν οι ΗΠΑ. Υπενθυμίζεται ότι ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος τάχθηκε εναντίον της απόφασης των ΗΠΑ για αναγνώριση της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσας του Ισραήλ.

Αρχικά επικαλούμενος τουρκικά δημοσιεύματα της εφημερίδας takvim, ο αρθρογράφος Martin Banks αναφέρει πως ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος έχει δεσμούς με το δίκτυο Γκιουλέν στην Αμερική, τον οποίο ο Ερντογάν θεωρεί πως κρύβεται πίσω από το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου του 2016.

«Με την ενεργό συμμετοχή του Βαρθολομαίου στη διεθνή πολιτική, κατέστη σαφές ότι δεν επιδιώκει μόνο τα δικά του συμφέροντα. Η φήμη του Πατριαρχείου στον Ορθόδοξο κόσμο έχει επίσης καταστραφεί, ιδίως λόγω της Συνόδου του 2016 που πραγματοποιήθηκε στην Κρήτη [..].

Οι ιεραρχίες πολλών Εκκλησιών που εκπροσωπούν την πλειοψηφία του Ορθόδοξου Κόσμου αρνήθηκαν να πάνε στην Κρήτη. Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος επιβάλλει τις αποφάσεις του σε όλους τους Ορθόδοξους Χριστιανούς. Οι Πατριάρχες Αντιοχείας, Γεωργίας και Βουλγαρίας αμφιβάλλουν για το αν η Σύνοδος μπορεί να αποκαλείται ως «Άγια και Μεγάλη».

Οι Ρώσοι δεν αναγνωρίζουν το Συμβούλιο ως πανορθόδοξο, αλλά το θεωρούν ως ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση. Όλα αυτά έχουν προκαλέσει μια συζήτηση για το αν ο Βαρθολομαίος, ένας αμφιλεγόμενος, πρέπει να αποσυρθεί», σημειώνει χαρακτηριστικά το άρθρο.

Βυζαντινοί χάρτες και ΗΠΑ

Συνεχίζοντας, αναφέρει πως ένα πρόσφατο άρθρο της τουρκικής εφημερίδα Sozcu αποκάλυψε τα «αληθινά κίνητρα» του Έλληνα Μητροπολίτη της Μπούρσας και του λαού πίσω από αυτόν. Συγκεκριμένα, ο Ελπιδόφορος διέδωσε φυλλάδια και χάρτες της επαρχίας Μπούρσας κατά τους βυζαντινούς χρόνους, την εποχή που οι Έλληνες πολιτικοί θα ήθελαν να αναβιώσουν. Οι ΗΠΑ, καταλήγει, μεταξύ άλλων, το δημοσίευμα του World Religion News, επιδιώκουν να καταστήσουν τον Μητροπολίτη Ελπιδοφόρο ως τον κορυφαίο υποψήφιο στα μάτια των Τούρκων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου