''Εἰ ὁ Θεὸς μεθ' ἡμῶν, οὐδεὶς καθ' ἡμῶν.''

Τρίτη 19 Δεκεμβρίου 2017

Πολεμικός Στόλος Μεσογείου: Η Ρωσία σπάει τον ναυτικό αποκλεισμό του ΝΑΤΟ μεταφέροντας τον πόλεμο σε Αιγαίο-Μεσόγειο – Τρεις ναυτικές υπερ-βάσεις εναντίον Σούδας.

«Φωτιά» έχουν πάρει τα επιτελεία Αμερικανών και Ρώσων για την πιο σημαντική περιοχή του πλανήτη …την Ανατολική Μεσόγειο ο έλεγχος της οποίας μαζί με το Σουέζ και τα Στενά έχει φέρει στο προσκήνιο μια σκληρή «πάλη» ανάμεσα σε «θηρία» ομολογουμένως.
Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν έστειλε την Τετάρτη ένα σχέδιο στους βουλευτές για την επέκταση της ναυτικής παρουσίας της Μόσχας στη Συρία (Ταρτούς) μέχρι το 2092.
Το σχέδιο της πρότασης ήρθε μετά την αιφνιδιαστική επίσκεψη του Πούτιν στη Συρία την Δευτέρα, κατά τη διάρκεια της οποίας ο ίδιος ανακοίνωσε την οριστική επικράτηση επί των Τζιχαντιστών ενώ ανακοίνωσε την αποχώρηση των ρωσικών στρατευμάτων, προσθέτοντας ότι θα παραμείνει η αεροπορική βάση και θα «αναβαθμιστεί» η ναυτική βάση της Ταρτούς. Οι πληροφορίες του ρωσικού τύπου αναφέρουν ότι η ναυτική βάση στην πόλη Ταρτούς θα μετατραπεί σε μια ναυτική υπερ-βάση που θα δέχεται και αεροπλανοφόρα και θα δίνει στις ρωσικές δυνάμεις άμεση πρόσβαση στη Μεσόγειο Θάλασσα, σε αντίθεση με τη βάση της στην Κριμαία, η οποία μπορεί να παρεμποδιστεί από τουρκικά στρατεύματα, αναφέρει ρωσικό άρθρο προφητεύοντας «άλλες μελλοντικές καταστάσεις» .
Έτσι κατανοήσαμε ότι η Μόσχα στην ουσία θα «μεταφέρει» τις δυνατότητες και την ισχύ της ρωσικής βάσης της Κριμαίας στην Ταρτούς, παρακάμπτοντας τα στενά με μόνιμη παρουσία μεγάλων καταδρομικών κατευθυνόμενων πυραύλων ενώ υλοποιεί πρόγραμμα εκσυγχρονισμού όλων των παροπλισμένων πλοίων αυτής της κατηγορίας όπως το καταδρομικό « Νάυαρχος Ναχίμωφ».

 

Την ίδια στιγμή Ρωσία και Αίγυπτο έχουν συμφωνήσει για την δημιουργία μιας αεροπορικής βάσης η οποία θα «στεγάζει» και αριθμό μελών των ειδικών δυνάμεων ενώ ρωσικά πλοία θα περιπολούν στο Σουέζ.

Η παρουσία υπερσύγχρονων ρωσικών μαχητικών αεροσκαφών στην Αίγυπτο εγείρει ανησυχίες για την επιχειρησιακή ασφάλεια του ΝΑΤΟ στην Μεσόγειο . «Είναι ένα μείζον πρόβλημα στην αμερικανο-αιγυπτιακή αμυντική σχέση», δήλωσε ο ΄Αντριου Μίλερ, πρώην αξιωματούχος του Στέητ Ντιπάρτμεντ, που εργάζεται τώρα για το «Πρόγραμμα Για Δημοκρατία στη Μέση Ανατολή».
Η Αίγυπτος έχει κάθε λόγο να καλλιεργεί τις σχέσεις της με τη Ρωσία και να δίνει στην Μόσχα ένα χέρι βοήθειας, ενώ το Κάιρο θα δέχεται ρωσικά οπλικά συστήματα και πληροφορίες…αδιάκοπα.

Ενώ υλοποιούνται όλα αυτά στην Αίγυπτο όπως ..μάθαμε..πλάκωσαν και οι Κινέζοι με συμβούλους για τα νέα κινεζικά UCAV με τα οποία κτυπούν ήδη τους τζιχαντιστές στην Λιβύη (φωτογραφία). 
 

Η Ρωσία τώρα ετοιμάζεται να κτυπήσει «δυνατά» στο λιβυκό έδαφος με συμπαραστάτη τον Λίβυο στρατηγό Χαφτάρ και το «δώρο» που θα λάβει θα είναι και εκεί μια ναυτική βάση, την τρίτη κατά σειρά στην ίδια περιοχή. Για όλα αυτά η γεωστρατηγική σηµασία της βάσης της Σούδας για τις ΗΠΑ εκτοξεύεται στα ύψη και έτσι η αµερικανική κυβέρνηση κατέθεσε προς συζήτηση και ψήφιση στο Κογκρέσο τον Προϋπολογισµό της χώρας για το 2018, που µεταξύ των άλλων περιελάµβανε και κονδύλια ύψους 40 εκατ. δολαρίων για έργα στη βάση της Κρήτης.

Τα έργα αυτά αφορούν κατασκευές στο αεροδρόμιο της Σούδας, ύψους 22 εκατ. δολαρίων, έργα επεκτάσεως και κατασκευές για στάθµευση αεροσκαφών, καθώς και επιπλέον δαπάνη 18 εκατ. δολαρίων για έργα επεκτάσεως της βάσεως και αγορά γης, αλλά και για έργα που αφορούν την παροχή νερού, τα πυροσβεστικά συστήµατα και άλλα.
Επίσης έγινε γνωστό ότι ο αμερικανικός αμυντικός προϋπολογισµός θα είναι αυξημένος και για τη βάση του Ιντσιρλίκ στην Τουρκία για νέες κατασκευές, απόδειξη, ότι η αμερικανική ηγεσία σκέπτεται να «τελειώνει» μια και καλή με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και τις νέο-οθωμανικές πολιτικές του, διότι προέχουν τα συμφέροντα της αμερικανικής υπερδύναμης.
Η Σούδα θα αποτελεί στην ουσία ένα πλέγµα αεροναυτικών εγκαταστάσεων που ανήκουν στο ελληνικό Πολεµικό Ναυτικό (Ναύσταθµος Κρήτης) και στην Πολεµική Αεροπορία (115 Πτέρυγα Μάχης).

Τονίζουμε ότι το κρηπίδωµα «Κ14» στον ναύσταθµο της Σούδας αποτελεί την πιο σπουδαία εγκατάσταση για το ΝΑΤΟ , διότι µπορεί να καταπλεύσει πυρηνοκίνητο αεροπλανοφόρο. Το σκορ στην Μεσόγειο για την Ρωσία θα είναι σύντομα τέσσερις μεγάλες βάσεις ( συν την αεροπορική στην Συρία) …μόνο που οι Ρώσοι φέρνουν μαζί και τους «φίλους τους» τους Κινέζους, οι οποίοι θέλουν και αυτοί ναυτική βάση στην περιοχή λόγω ελέγχου του θαλάσσιου δρόμου του μεταξιού , και τότε όλα θα αλλάξουν…άρδην.

http://thesecretrealtruth.blogspot.com/2017/12/blog-post_5657.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου