''Εἰ ὁ Θεὸς μεθ' ἡμῶν, οὐδεὶς καθ' ἡμῶν.''

Τετάρτη 15 Νοεμβρίου 2017

Η κατάρριψη της θεωρίας ότι οι αρχαίοι Κρήτες ήταν… Αφρικανοί!


Όταν ο Σερ Άρθουρ Έβανς ανέσκαψε τα απομεινάρια του Μινωικού Πολιτισμού το 1900, θεώρησε ότι οι κάτοικοι του νησιού ήταν πιθανότατα πρόσφυγες από την Αφρική και συγκεκριμένα την Αίγυπτο και τη Λιβύη.
Ο λόγος για αυτή τη παρανόηση ήταν το γεγονός ότι ανακαλύφθηκαν ευρήματα, η τεχνοτροπία των οποίων έμοιαζε ως ένα βαθμό με αυτή της Αιγύπτου. Όμως οι ανάλυση του DNA από οστά εκείνης της εποχής, κατέρριψε την εν λόγω θεωρία.

Ο Μινωικός Πολιτισμός άνθισε στη Κρήτη από τον 27ο έως τον 15ο αιώνα πΧ. Ήταν αναμφισβήτητα ο πρώτος ανεπτυγμένος πολιτισμός της Ευρώπης. Για δεκαετίες όμως, οι αρχαιολόγοι διαφωνούσαν για την αρχική προέλευση των αρχαίων Κρητών.
Τα ευρήματα των τελευταίων χρόνων όμως, δείχνουν ότι ο Μινωικός Πολιτισμός προήλθε από τους κατοίκους που πρωτοκατοικήσαν το νησί πριν 9.000 χρόνια. Μάλιστα τα γενετικά ευρήματα έδειξαν τη μεγάλη ομοιότητα αυτών των ανθρώπων με τους σύγχρονους ευρωπαϊκούς λαούς.Οι Μίνωες μοιράζονται πολλά γενετικά χαρακτηριστικά με τους νεολιθικούς πληθυσμούς της νότιας Ευρώπης. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι… ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΟ ΘΕΜΑ ΣΤΗΝ ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου