''Εἰ ὁ Θεὸς μεθ' ἡμῶν, οὐδεὶς καθ' ἡμῶν.''

Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου 2017

H πολιορκία έσπασε…ο στρατός ύψωσε τη συριακή σημαία στο χριστιανικό κοιμητήριο στη νότια είσοδο της πόλης της Deir Ezzor

Παροξυσμός Νίκης και Λευτεριάς! O συριακός στρατός έφτασε θριαμβευτής στην Deir Ezzor


Σύμφωνα με πληροφορίες της τελευταίας στιγμής οι Δυνάμεις του Τίγρη έφτασαν στη Deir Ezzor στο διοικητήριο στη βάση της 137 Ταξιαρχίας. Στην πόλη υπάρχουν επευφημίες από τους κατοίκους και πανηγυρική ατμόσφαιρα και πυρά εορταστικά στον αέρα.Και άλλες πληροφορίες λένε ότι ο στρατός έφτασε στην Ντέιρ Έζζορ και μπήκε στην πόλη.

Το shamfm o ανταποκριτής του μεταφέρει την άφιξη του συριακού στρατού στην 137 Ταξιαρχία και ότι η ISIS εγκαταλείπει την περίμετρο της Ταξιαρχίας που σημαίνει ό τι έσπασε η πολιορκία της Deir Ezzor.

Ο στρατός μπήκε στη συνοικία Al Jourah από την πλευρά Ayyash.Η πολιορκία έσπασε ο στρατός μπήκε στις συνοικίες ο κόσμος κλαίει από χαρά.

O Abdel Moneim Khalil στέλνει ένα μήνυμα συγχαρητηρίων σε όλο το λαό της Deir Ezzor από το κτίριο του κυβερνείου.

Οι τρομοκράτες με ρουκέτες σκότωσαν 5 πολίτες στις κυβερνητικές συνοικίες al-Jorah και al-Qosoor και τραυμάτισαν 2 κατά τη διάρκεια των πανηγυρισμών.Υπάρχουν τέλος κάποιες αναφορές για αντεπιθέσεις της ISIS σε κάποια σημεία.

O αποκλεισμός είχε επιβληθεί στην πόλη από την ISIS από το 2014.Aργά την Κυριακή και το the Syrian Observatory for Human Rights ανέφερε ότι οι σύριοι στρατιώτες έφθασαν στην βάση της Ταξιαρχίας 137.Η ISIS αρχίζει ν΄αποσύρεται από τα περίχωρα της Ντέιρ Έζζορ για νότιες περιοχές ενώ πηγές επιβεβαιώνουν ότιο συριακός στρατός επιχειρεί να σπάσει και την πολιορκία του στρατιωτικού αεροδρομίου.

 

 

από τα χθεσινά πανηγύρια για άρση πολιορκίας

Πριν από λίγο σύμφωνα με τοπικά μέσα τα πρώτα καμιόνια που μεταφέρουν τρόφιμα στους αποκλειμσένους κατοίκους της Deir al-Zur εισήλθαν στην πόλη !!
Μεταφέρουν (κοτόπουλα, πατάτες, ζάχαρη, κονσέρβες, ρύζι, λαχανικά, φρούτα).Θ΄ακολουθήσουν αλλαλοδιαδοχικές μεταφορές και παραδόσεις ώστε να καλυφθεί πληρως η αγορά.

Η εξέλιξη αυτή επέρχεται καθώς σύμφωνα και με την κρατική συριακή τηλεόραση αλλά και τον OSDH άνοιξε σήμερα μετά από 3 χρόνια ο αυτοκινητόδρομος Δαμασκός-Παλμύρα-Ντέιρ Έζζορ.

Παράλληλα από την άλλη πλευρά, το Υπουργείο Ηλεκτρικής Ενέργειας άρχισε να διοχετεύει σε όλα τα τεχνικά στελέχη του τα απαραίτητα εφόδια και τον εξοπλισμό για την λειτουργία, συντήρηση αποκατάσταση των τεχνικών εγκαταστάσεων εν όψει της είσοδου τους στη Deir Al-Azur ώστε να επιτευχθεί η τάχιστη αποκατάσταση του υπάρχοντος δικτύου και υποδομής ηλεκτρισμού.

O OHE εκτιμά ότι πάνω από 90.000 άτομα έχουν παγιδευθεί από την ISIS στα φιλοκυβερνητικά καρτιέ ενώ ο OSDH μιλάει για 150.000 και υπολογίζει σε 10.000 αυτούς που ζουν υπό καθεστώς ISIS.Περί τους 7.000 σύριους στρατιώτες είναι επίσης παγιδευμένοι εδώ και 3 χρόνια.


 
φωτογραφία αρχείο από το χριστιανικό κοιμητηριο της DEIR EZZOR

Όπως μεταδίδει τώρα στις 3.15 μεσημέρι ώρα Συρίας στις 4.9.17 ο δημοσιογράφος της λιβανέζικης τηλεόρασης Almayadeen ο khalediskef ο συριακός στρατός ύψωσε τη συριακή σημαία στο χριστιανικό κοιμητήριο στη νότια είσοδο της πόλης Deir Εzzor.

H πολιορκία έσπασε ο συριακός στρατός και οι επίλεκτες δυνάμεις του Τίγρη έφτασαν στην αποκλεισμένη εδώ και 3 χρόνια πόλη της Deir Ezzor.100 με 120.000 κάτοικοι παγιδευμένοι στις φιλοκυβερνητικές συνοικίες και 8 με 10.000 στρατιώτες υπερασπιστές δικαιώνονται.O στρατός έφτασε στην πόλη.

Τοπικά μέσα της Deir Ezzor και συριακή τηλεόραση αναμεταδίδει την ύψωση της σημαίας στο χριστιανικό κοιμητήριο της Deir Ezzor.Eλευθερώθηκε το Αρμένικο Κοιμητήριο ενώ στρατεύματα μέσα στην πόλη απελευθέρωσαν το Jabal Harabesh.

Παρατηρείται κατάρρευση στις τάξεις της ISIS όταν πληροφορήθηκαν την άφιξη του συριακού στρατού δηλώνει ο κυβερνήτης της Deir Ezzor και η νίκη θ΄ανακοινωθεί σύντομα είπε.

Η συριακή τηλεόραση μεταδίδει ότι ο στρατός απελευθέρωση κι αποναρκοθέτηση της περιοχής Al Majbal στην περίμετρο της Ταξιαρχίας 137. Η πολιορκία έσπασε…..





 https://dimpenews.com

http://yiorgosthalassis.blogspot.com/2017/09/h-deir-ezzor.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου