''Εἰ ὁ Θεὸς μεθ' ἡμῶν, οὐδεὶς καθ' ἡμῶν.''

Τρίτη 5 Σεπτεμβρίου 2017

Κίνημα στις ΗΠΑ κηρύσσει τον Σόρος τρομοκράτη

 
Μέσα σε 15 ημέρες έχουν μαζευτεί πάνω από 70.000 υπογραφές κατά του σκοτεινού κερδοσκόπου
Περισσότερες από 70.000 υπογραφές έχει συγκεντρώσει μέσα σε μόλις 15 ημέρες ηλεκτρονική αίτηση για την κήρυξη του δισεκατομμυριούχου Τζορτζ Σόρος, των οργανισμών που έχει ιδρύσει και του προσωπικού τους ως «τρομοκρατών», με την κατηγορία ότι προσπαθεί να αποσταθεροποιήσει τις ΗΠΑ.

Οι υπογράφοντες το αίτημα ζητούν επίσης από το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης να κατασχέσει τα περιουσιακά στοιχεία του 87χρονου δισεκατομμυριούχου, εφαρμόζοντας τον νόμο περί δήμευσης των περιουσιακών στοιχείων. Σημειώνεται ότι ο Σόρος είναι 33ος στη λίστα με τους πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου, καθώς, σύμφωνα με το «Forbes» η περιουσία του ανέρχεται σε 25 δισ. δολάρια.
Καταγγελίες
Οπως ισχυρίζονται οι «Ε.Β.» (χωρίς άλλα στοιχεία), που συνέταξαν το αίτημα, ο 87χρονος «προβαίνει σε ενέργειες αποσταθεροποίησης, που στόχο έχουν τις Ηνωμένες Πολιτείες και τους πολίτες της». Για να το πετύχει αυτό, συνεχίζουν, «ο Σόρος έχει δημιουργήσει μια σειρά από οργανώσεις, με στόχο να εφαρμόσει το μοντέλο Αλίνσκι και να καταστρέψει την αμερικανική κυβέρνηση».

Σύμφωνα με το μοντέλο Αλίσνκι (από τον συγγραφέα Σολ Αλίνσκι), η «οργάνωση» είναι ένας ευφημισμός για την «επανάσταση» - «μια επανάσταση με τελικό στόχο τη συστηματική απόκτηση εξουσίας από ένα φερόμενο καταπιεσμένο τμήμα του πληθυσμού και τη ριζική μεταμόρφωση της κοινωνικής και οικονομικής δομής της Αμερικής».

Αν το αίτημα ξεπεράσει το όριο των 100.000 υπογραφών έως τις 19 Σεπτεμβρίου, τότε ο Λευκός Οίκος, στο ειδικό site του οποίου έχει αναρτηθεί το αίτημα, θα κληθεί να δώσει επίσημη απάντηση. Η προηγούμενη αμερικανική κυβέρνηση είχε δεσμευτεί να απαντά εντός 30 ημερών σε οποιαδήποτε αναφορά μάζευε περισσότερες από 100.000 υπογραφές. Η κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ, ωστόσο, έχει ήδη αφήσει αρκετά αιτήματα αναπάντητα από τη στιγμή που ανέλαβε καθήκοντα τον Ιανουάριο, ενώ εξετάζει το ενδεχόμενο ακόμη και να σταματήσει την υπηρεσία - που αποτελούσε «ανοιχτό βήμα» για τους πολίτες.
Ανάμεσά τους και ένα αίτημα που ζητούσε να αναγνωριστούν επίσημα οι ΑΝΤΙΦΑ ως τρομοκράτες, για το οποίο οι υπογραφές έχουν ξεπεράσει τις 300.000.

Από την Νεκταρία Καρακώστα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου