''Εἰ ὁ Θεὸς μεθ' ἡμῶν, οὐδεὶς καθ' ἡμῶν.''

Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου 2017

Σοβαρή εξέλιξη - Γεωτρήσεις στο τεμάχιο «10» ξεκινά η Exxonmobil (εικόνες)

 
Δύο γεωτρήσεις στο τεμάχιο «10» ξεκινά το δεύτερο εξάμηνο του 2018 η Exxonmobil, όπως ανακοίνωσε σήμερα Τετάρτη ο Τρίσταν Άσπρεϊ, αντιπρόεδρος του αμερικανικού κολοσσού, σε εκδήλωσε που πραγματοποιείται στη Λευκωσία, στην παρουσία των υπουργών Ενέργειας και Μεταφορών, καθώς και των πρέσβεων των ΗΠΑ και του Κατάρ.
Οι γεωτρήσεις θα γίνουν διαδοχικά, όπως αποκάλυψε ο υψηλόβαθμος αξιωματούχος της ExxonMobil.
Όπως ανέφερε, αυτή τη στιγμή ολοκληρώνεται η τελική επεξεργασία των γεωφυσικών δεδομένων, ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη οι συμβάσεις για τις εξέδρες γεώτρησης και ο σχεδιασμός των φρεατίων.

Συγκεκριμένα, ο Τρίσταν Άσπρεϊ, εξήγησε μεταξύ σε σχέση με τις έρευνες στο τεμάχιο 10 της Κυπριακής ΑΟΖ, ότι ολοκληρώθηκε η απόκτηση τρισδιάστατων σεισμικών δεδομένων, ενώ ολοκληρώθηκε και η προκαταρκτική «ταχεία επεξεργασία» των δεδομένων αυτών.

Υπενθυμίζεται ότι υπερσύγχρονο σεισμογραφικό πραγματοποίησε τις τελευταίες έρευνες μέχρι και τα μέσα Ιουλίου στην περιοχή. Αυτό το διάστημα βρίσκεται σε εξέλιξη η τελική επεξεργασία των γεωφυσικών δεδομένων.
Σε εξέλιξη βρίσκονται επίσης οι διαδικασίες για την ή τις συμβάσεις για τις εξέδρες γεώτρησης - τα γεωτρύπανα δηλαδή - και ο σχεδιασμός των φρεατίων των γεωτρήσεων.

Επίσης η κοινοπραξία ExxonMobil-Qatar Petroleum προχώρησαν στις μελέτες για τα θέματα που αφορούν τη βάση εργασιών, τα σκάφη ανεφοδιασμού, ελικόπτερα μεταφοράς προσωπικού και άλλες συναφείς υπηρεσίες. Μάλιστα Σε εξέλιξη βρίσκονται οι διεργασίες για συμβάσεις με τους υπεργολάβους των υπηρεσιών αυτών.












 
πηγή Φιλελεύθερος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου