''Εἰ ὁ Θεὸς μεθ' ἡμῶν, οὐδεὶς καθ' ἡμῶν.''

Τρίτη 4 Ιουλίου 2017

Ο αγώνας δρόμου των αρμάτων μάχης του Συριακού Στρατού προς το προπύργιο του Ντάες της Ντείρ εζ-Ζορ

Chris Tomson
Δαμασκός, Συρία (07/02/2017, 01:40 πμ) - Το Σάββατο, δύο τεράστια κομβόι του Συριακού Αραβικού Στρατού (ΣΑΣ)
 σκούπισαν κάθε αντίσταση του Ντάες στην Ανατολική Συρία και προωθήθηκαν αρκετά χιλιόμετρα εντός της ερήμου, ενώ προσπαθούσαν να περικυκλώσουν το προπύργιο του Ντάες στην Χαμίμαχ (Hamimah).

Κατά τη διάρκεια αυτής της προέλασης, κατελήφθησαν δύο λόφοι που δεσπόζουν τηHamimah , εξασφαλίζοντας με αυτόν τον τρόπο τον έλεγχο των πυρών πάνω από τη περιοχή που ελέγχεται από το Ντάες πρεσάροντας τους μαχητές του Ντάες να αποσυρθούν. Η πόλη αναμένεται να πέσει μέσα σε 48 ώρες, δήλωσε μια στρατιωτική πηγή στο Al-Masdar News.

Ο ΣΑΣ ανέπτυξε έναν αριθμό από άρματα μάχης, μπουλντόζες ΒΜΡ-1, και τεχνικά μέσα για την επίθεση μεγάλης κλίμακας στα επαρχιακά σύνορα μεταξύ της Χομς και της Ντέιρ εζ-Ζορ σε μια αραιοκατοικημένη περιοχή περίπου 80 χιλιόμετρα από τον ποταμό Ευφράτη.

Κατά τη διάρκεια της τελευταίας επέλασης, τουλάχιστον ένας βομβιστής αυτοκτονίας του Ντάες προσπάθησε μάταια να επιτεθεί τα κομβόι του ΣΑΣ , αποκαλύπτουν πλάνα από το πρακτορείο του Ντάες Amaq.

Εν τω μεταξύ, οι μπουλντόζες άρχισαν να σκάψουν χαρακώματα και να χτίσουν αμμώδεις τοίχους σε πρόσφατα απελευθερωμένες περιοχές για να αποτρέψουν οποιαδήποτε αντεπίθεση από το ισλαμικό κράτος. Πεαιτέρω, ακόμα δεν καταγράφηκαν από κάμερες, οι μηχανικοί των δυνάμεων οπισθοφυλακής του κυβερνητικού στρατού τελειώσαν την κατασκευή ενός νέου αυτοκινητόδρομου στην έρημο που οδηγεί στο Ιράκ, πιθανόν για να αποκαταστήσει το εμπόριο μεταξύ των δύο συμμαχικών χωρών.



Μακροπρόθεσμα, ο ΣΑΣ ελπίζει να εξασφαλίσει το Αντλιοστάσιο Τ2 ως εφαλτήριο για να κατευθύνει δύο ταυτόχρονες κυβερνητικές επιθέσεις, μία για την ανακούφιση της πολιορκημένης πρωτεύουσας της επαρχίας Ντέιρ αλ-Ζορ, με την άλλη να σκοπεύει να διασκήσει το ποταμό Ευφράτη στα νότια για να ασφαλίσει τα προάστια της πόλης Αμπού Καμάλ.

Μετάφραση στα ελληνικά από Κριστιάν Άκκυριά για τον Ινφογνώμονα Πολιτικά, Αθήνα, 2.7.2017

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου