''Εἰ ὁ Θεὸς μεθ' ἡμῶν, οὐδεὶς καθ' ἡμῶν.''

Πέμπτη 8 Ιουνίου 2017

Αποκαλύψεις από τον Κάρολο για την Νταϊάνα: «Ο γάμος μας έμοιαζε με ελληνική τραγωδία» (φωτό)



Μια στενή φιλία που κανείς δεν γνώριζε μέχρι σήμερα και προσωπικές εκμυστηρεύσεις που βλέπουν για πρώτη το φως της δημοσιότητας μέσα από τα αρχεία του προεδρικού ζεύγους των Ρέιγκαν, έχουν προκαλέσει φρενίτιδα στα βρετανικά μίντια.
Ο πρίγκιπας Κάρολος είχε μια ιδιαίτερη φιλία με τη Νάνσι Ρέιγκαν, με την οποία αλληλογραφούσε συχνά για περισσότερα από 20 χρόνια. Ο γαλαζοαίματος και η πρώην Πρώτη Κυρία της Αμερικής γνωρίστηκαν το 1981, όταν ο Κάρολος είχε μόλις αρραβωνιαστεί την Νταιάνα πραγματοποιούσαν τριήμερη επίσκεψη στον Λευκό Οίκο.
Σε ένα γράμμα του 1992, ο Κάρολος γράφει στη φίλη του Νάνσι για τη βιογραφία της Νταιάνα που μόλις έχει κυκλοφορήσει στη Μεγάλη Βρετανία και κάνει πάταγο. Στο βιβλίο του Άντριου Μόρτον –που γράφτηκε με τη μυστική συνεργασία της πριγκίπισσας- αποκαλύπτονται τα βάσανα της Νταϊάνα για την απιστία του Καρόλου με την Καμίλα, ενώ ο ίδιος περιγράφεται ως ένας ψυχρός, αδιάφορος σύζυγος.

 Ο Κάρολος αναφέρει τότε στη Νάνσι Ρέιγκαν: «Κανείς δεν μπορεί να καταλάβει πόσο απαίσιο είναι αυτό που μου συμβαίνει, αν δεν το περάσει ο ίδιος. Μία μέρα θα σου πω όλη την ιστορία, αλλά τώρα σου λέω ότι είναι τόσο φριχτή που λίγοι θα την πίστευαν. Ήταν μία πραγματική ελληνική τραγωδία» λέει για το γάμο του.
Κάποια χρόνια νωρίτερα, το 1985, σε ένα γράμμα του προς τον Ρόναλντ Ρέιγκαν, αναφέρεται και πάλι στη Νταϊάνα, αλλά σε τελείως διαφορετικό τόνο.  Το πριγκιπικό ζεύγος έχει επισκεφτεί και πάλι τον Λευκό Οίκο, όπου δίνεται ένα πάρτι προς τιμή τους με διάσημους καλεσμένους και ο Κάρολος τους γράφει λίγο αργότερα για να τους ευχαριστήσει για τη φιλοξενία: «Η Νταϊάνα ακόμα δεν έχει ξεπεράσει το ότι χόρεψε με τον Τζον Τραβόλτα, τον Νιλ Ντάιμοντ και τον Κλιντ Ιστγουντ  και τον Πρόεδρο των ΗΠΑ μέσα σε ένα βράδυ» αναφέρει χαριτολογώντας.
Σύμφωνα με την Daily Mail, ο πρίγκιπας είναι ανήσυχος για τη δημοσίευση της αλληλογραφίας του με τη Νάνσυ και τον Ρόναλντ Ρέιγκαν, αλλά δεν μπορεί να κάνει τίποτα για να προστατεύσει τις παλιές εξομολογήσεις του.

http://www.pronews.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου