''Εἰ ὁ Θεὸς μεθ' ἡμῶν, οὐδεὶς καθ' ἡμῶν.''

Τετάρτη 3 Μαΐου 2017

Σκελετός Ρώσου στρατηγού του 19ου αιώνα... ανακαλύφθηκε τυχαία στην Τουρκία! (Εντυπωσιακές φωτό)

Ένας σκελετός που πιστεύεται ότι ανήκει σε Ρώσο στρατηγό του 19ου αιώνα, βρέθηκε από οικοδόμους στη βορειοανατολική Τουρκία, δήλωσαν αξιωματούχοι την Τετάρτη. 
Το πτώμα πιστεύεται ότι ανήκει σε έναν στρατηγό που ήταν μέρος των δυνάμεων που κατέλαβαν την οθωμανική επικράτεια κατά τον Ρωσο-οθωμανικό πόλεμο του 1877-78. 
 
Το σώμα ήταν σε ένα φέρετρο διακοσμημένο με το ρωσικό Ορθόδοξο σταυρό στην περιοχή Καραγκόλ της επαρχίας Αρνταχάν, την οποία κατέλαβαν τα ρωσικά στρατεύματα τον Μάιο του 1877. 
 
«Πιθανώς το σώμα ανήκει σε έναν στρατιώτη που υπηρέτησε κατά τη διάρκεια της ρωσικής κατοχής στο Καρς και το Αρνταχάν, μετά τον ρωσο-οθωμανικό πόλεμο το 1877-78» δήλωσε ο Νετσμετίν Αλπ, διευθυντής του Μουσείου Καρς, στο πρακτορείο Anadolu. 
 
Το σώμα του στρατιώτη, που φορά την στρατιωτική του στολή και τις μπότες του, ανακαλύφθηκε την Τρίτη το βράδυ και αναφέρθηκε στην αστυνομία από τους ντόπιους που εκτελούσαν οικοδομικές εργασίες. 
 
Ο Αλπ το περιέγραψε ως το πτώμα ενός «Ρώσου στρατηγού που εργάστηκε στη ρωσική φρουρά στο Αρνταχάν». Και πρόσθεσε: «Υπάρχουν τρία αστέρια και ο αριθμός 20 είναι γραμμένος στη στολή του. Πιθανός αυτός είναι ο αριθμός υπηρεσίας του». 
 
Το πτώμα και το φέρετρο μεταφέρθηκαν στο Μουσείο Καρς. 
 
Ο Ουνβέρ Σολακλίογλου, αρχαιολόγος στο μουσείο, δήλωσε:  «Ο Ρώσος στρατηγός βρέθηκε θαμμένος σύμφωνα με τη χριστιανική θρησκεία. Δεν υπάρχουν πολύτιμα αντικείμενα στον τάφο, μόνο ο σκελετός και η στολή του». 
 
<p><span style= background-color:rgb(255, 255, 255); color:rgb(51, 51, 51); font-size:13px >Πηγή φωτό: Anadolu Agency</span></p>
 
<p>Εκατοντάδες κάτοικοι της περιοχής έσπευσαν στο σημείο για να δουν από κοντά το φέρετρο. Πηγή φωτό: Hurriyet</p>
<p>Πηγή φωτό: Hurriyet</p>
 
<p>Πηγή φωτό: Hurriyet</p>
 
 
Πηγή: Anadolu

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου