''Εἰ ὁ Θεὸς μεθ' ἡμῶν, οὐδεὶς καθ' ἡμῶν.''

Πέμπτη 4 Μαΐου 2017

Μετίν Κιουλούνκ: Με 100.000 υπογραφές θα ξεκινήσει ο διαμελισμός της Τουρκίας

Ο ισλαμιστής βουλευτής του κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP), Μετίν Κιουλούνκ, έκανε λόγο για σχέδιο ανατροπής του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν από μια νέα πολιτική δύναμη, που συγκροτείται τώρα στην Τουρκία και η οποία φιλοδοξεί να συλλέξει 100.000 υπογραφές και στη συνέχεια να στραφεί κατά του σουλτανοπροέδρου.


Ο βουλευτής Κωνσταντινούπολης του ΑΚΡ, Μετίν Κιουλούνκ σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Aksam υποστήριξε ότι επειδή δεν υπάρχει αντιπολίτευση ικανή να «στριμώξει» τον Ερντογάν στην Τουρκία, χαρακτηρίζοντας το κεμαλικό κεντροαριστερό Λαϊκό Ρεπουμπλικανικό Κόμμα (CHP) εκτός εποχής, θα αναδυθεί μια νέα αντιπολίτευση στη χώρα για να αναμετρηθεί με τον πανίσχυρο Ερντογάν.

«Την ετοιμάζουν για το 2019 (…) [δηλαδή για τις προεκλογικές εκλογές στην Τουρκία]. Πρόκειται για αυτή τη δύναμη που οργάνωσε την 15η Ιουλίου [αποτυχημένο πραξικόπημα], που κατέβαλε προσπάθειες να δικαιολογήσει την απόπειρα κατάληψης της εξουσίας, που μετά το δημοψήφισμα θέλει να επιβάλλει στη χώρα τις ίδιες μπούρδες με τα κατσαρολικά και τις κουτάλες, είναι η δύναμη που υποδεικνύουν οι πράκτορες εδώ διά στόματος ΜΚΟ, δημοσιογράφων, πολιτικών, που κάνει βήματα προς τον διαμελισμό της χώρας. Αυτή η δύναμη θα έρθει αντιμέτωπη στον Ερντογάν το 2019».

Στο ερώτημα της εφημερίδας εάν αυτή η «δύναμη» που βρίσκεται πίσω από όλα αυτά έχει όνομα, ο ισλαμιστής βουλευτής είπε:

«Έχει όνομα, έχει, αλλά δεν μπορώ να μιλήσω», απάντησε και πρόσθεσε: «Γνωρίζω ότι κάποιοι λένε ότι από τώρα συγκεντρώνει 100 χιλιάδες υπογραφές».

«Είναι μέσα [στην πολιτική]. Αλλά ας μείνει κρυφό τώρα το όνομά του. Αυτή τη στιγμή βλέπουμε μόνο ένα πράγμα: Και αυτό είναι ο Πρόεδρός μας, και η επιστροφή του στο κόμμα που ίδρυσε».

Το τουρκικό ισλαμιστικό καθεστώς είναι γνωστό ότι «τρέφεται» από τις θεωρίες συνωμοσίας.

Όμως το σχέδιο διαμελισμού της Τουρκίας, που επικαλείται συνεχώς ως «εθνικό κίνδυνο» ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, δεν είναι αβάσιμο.

Αυτό που αδυνατεί να κατανοήσει ο Ερντογάν είναι ότι εκείνος έχει «ενεργοποιήσει» τις διαδικασίες διαμελισμού της χώρας του.

Πριν αρχίσει να παριστάνει τον σουλτάνο και να διακηρύττει την επανίδρυση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, ο διαμελισμός της Τουρκίας ήταν ένας σχεδιασμός ξεχασμένος σε κάποιο συρτάρι.

Ο Ερντογάν κατάφερε να βγει από το συρτάρι και να συζητείται ως η μοναδική εναλλακτική στον αναθεωρητισμό και ισλαμιστικό επεκτατισμό του, που απειλεί ευθέως τη Δύση και τον δυτικό πολιτισμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου