''Εἰ ὁ Θεὸς μεθ' ἡμῶν, οὐδεὶς καθ' ἡμῶν.''

Σάββατο, 22 Απριλίου 2017

Εκβιαστική λύση στο Κυπριακό ζητά ο Μ. Ακιντζί: Μπορεί να βρεθεί λύση σε δύο μήνες αντί για πενήντα χρόνια

Για «ανάγκη αλλαγής της νοοτροπίας της ελληνοκυπριακής πλευράς» έκανε λόγο ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί, δηλώνοντας πως η ελληνοκυπριακή κοινότητα πρέπει να να δει την τουρκοκυπριακή «ως ισότιμη και ως εταίρο της» και όχι ως μειονότητα.
Ο Ακιντζί ανέφερε πως εάν υπάρχει η θέληση είναι δυνατόν να υπάρξει ένα πλαίσιο λύσης σε δυο μήνες.
Πρόσθεσε πως τόσο οι Ελληνοκύπριοι όσο και οι Τουρκοκύπριοι μπορούν να σχεδιάσουν ένα καλύτερο μέλλον σε κλίμα ειρήνης, εφόσον η μια πλευρά σέβεται τα δικαιώματα της άλλης.
Αναφέρθηκε στη σημασία της ισότητας, της ελευθερίας και της ασφάλειας και είπε πως δεν μπορεί να γίνονται συζητήσεις για ομοσπονδία στη λογική της πλειοψηφίας-μειοψηφίας, και πως οι συζητήσεις που γίνονται αφορούν μια οντότητα με δυο πολιτικά ισότιμες πλευρές.
Είπε πως οι συνομιλίες δεν μπορούν να συνεχιστούν για ακόμη πενήντα χρόνια και πρόσθεσε πως είτε θα συμφωνήσουμε και μετά το ψευδοκράτος θα καταστεί μέρος ενός ομόσπονδου συνεταιριστικού κράτους, ή εάν δεν μπορέσουμε να καταλήξουμε σε αυτό το ψευδοκράτος θα συνεχίσει στο δικό του δρόμο. Ανέφερε πως επιθυμία της τουρκοκυπριακής πλευράς είναι να επιτευχθεί το πρώτο.

http://www.pentapostagma.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου