''Εἰ ὁ Θεὸς μεθ' ἡμῶν, οὐδεὶς καθ' ἡμῶν.''

Σάββατο, 8 Απριλίου 2017

Σουλτάνος εκτός ελέγχου: Οι Τούρκοι δεν είναι Έλληνες

Ανεξέλεγκτος είναι πλέον ο Ταγίπ Ερντογάν λίγες ημέρες πριν το δημοψήφισμα. Απειλεί ξεκάθαρα την Ελλάδα με πρωτοφανείς, προκλητικές δηλώσεις. Απαντώντας σε βουλευτή της αντιπολίτευσης, που είπε ότι θα ρίξουν στη θάλασσα όσους στηρίξουν το 'Ναι', αν επικρατήσει το 'Όχι' στο τουρκικό δημοψήφισμα, ο 'σουλτάνος' είπε: 'Βρε ανάγωγε, νομίζεις ότι οι Τούρκοι είναι Έλληνες;'Κάθε όριο προκλητικότητας ξεπέρασε αυτή τη φορά ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, 'ξυπνώντας' με την 'πολεμική' ρητορική του θλιβερές μνήμες από την περίοδο της Μικρασιατικής Καταστροφής.

Ουσιαστικά, ο 'σουλτάνος' φρόντισε να υπενθυμίσει ότι οι Τούρκοι έριξαν τους Έλληνες στη θάλασσα, όταν σχολίασε τις δηλώσεις του βουλευτή της αξιωματικής αντιπολίτευσης (CHP), Χιουσνού Μποζκούρτ, ότι θα ρίξουν στη θάλασσα όσους στηρίξουν το 'Ναι', αν επικρατήσει το 'Όχι' στο τουρκικό δημοψήφισμα, που θα διεξαχθεί στις 16 Απριλίου.

Όπως μετέδωσε η ανταποκρίτρια του ΑΝΤ1 στην Τουρκία, Μαρία Ζαχαράκη, ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε, μεταξύ άλλων, για τον Χιουσνού Μποζκούρτ: 'Ποιος είσαι εσύ; Να μάθεις τα όριά σου! Εσένα δεν θα σε αφήσουν να μπεις καν στην Σαμψούντα, ούτε στην Αμάσεια, ούτε στη Σεβάστεια. Εκεί δεν μπορείς να περπατήσεις εσύ'...

Και συνέχισε: 'Βρε ανάγωγε, αυτός ο λαός (ο τουρκικός) είναι Έλληνες, νομίζεις; Εμείς ήμασταν που ρίξαμε τους Έλληνες στη θάλασσα. Ο αρχηγός του κόμματός σου λέει "δεν το βρίσκω σωστό". Μην το λες μόνο, διέγραψε τον τελείως (από το κόμμα) αυτόν τον άνθρωπο. Αυτό ονομάζεται διαμελισμός. Διαμελίζει τη χώρα αυτός'.

http://hassapis-peter.blogspot.gr/2017/04/blog-post_23.html
Πηγή: imerisia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου