''Εἰ ὁ Θεὸς μεθ' ἡμῶν, οὐδεὶς καθ' ἡμῶν.''

Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2017

ΝΕΕΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΕΣ – Πότε θα είναι έτοιμες – Πώς θα είναι

Φαίνεται πως η αντικατάσταση των παλιών μας ταυτοτήτων με τις νεοεποχίτικες, είναι θέμα χρόνου! Το κυριότερο πρόβλημα για τους δοσίλογους πολιτικούς είναι το κόστος το οποίο θα φτάσει στα 80.000 εκατομμύρια ευρώ, γεγονός που πάει πίσω την όλη διαδικασία έκδοσης.



Δυο διαφορετικές ομάδες ειδικών εργάστηκαν πάνω στο ζήτημα των νέων ταυτοτήτων. Η μια απασχολήθηκε με τα τεχνικά χαρακτηριστικά κι η δεύτερη με το νέο νομοθετικό καθεστώς. Και οι δύο επιτροπές ολοκλήρωσαν το έργο τους το περασμένο καλοκαίρι, όμως το κόστος … κόλλησε τη διαδικασία. Το σχέδιο προβλέπει σημαντική συμμετοχή του κράτους στο κόστος κατασκευής με στόχο, τουλάχιστον σε επίπεδο παραβόλων αυτό να μην ξεπερνάει τα 10 ευρώ κατ” άτομο.

Οι νέες ταυτότητες οι οποίες θα έχουν στοιχεία ανάλογα με εκείνα του διαβατηρίου έχουν και το «ok» των Αμερικανών. Μάλιστα, ειδικό κλιμάκιο της αρμόδια υπηρεσίας των ΗΠΑ επισκέφτηκαν τη χώρα μας στο πλαίσιο των ελέγχων της παράνομης μετανάστευσης και φαίνεται ότι τα στελέχη του έμειναν ικανοποιημένα από τις δικλείδες ασφαλείας των νέων ταυτοτήτων και έτσι δεν θα υπάρξει και πρόβλημα με τη visa.

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα θα χρειαστούν 15 μήνες μέχρι την ολοκλήρωση του διαγωνισμού ο οποίος αναμένεται όμως να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2017 και μέχρι το 2019 θα έχει ολοκληρωθεί όλη η διαδικασία, ώστε μέσα στο έτος να κυκλοφορήσουν οι νέες ταυτότητες.

http://corfiatiko.blogspot.gr/2017/02/blog-post_675.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου