Αλβανοί και Γκρίζοι Λύκοι προκαλούν με τις φωτογραφίες που ανεβάζουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ενώ έντονη είναι η ανησυχία πλέον για το ποια συμφέροντα εξυπηρετούν και εάν δίνουν πληροφορίες στις μυστικές υπηρεσίες της Αλβανίας και της Τουρκίας αντίστοιχα.

Έτσι λοιπόν, ένα ακόμα κρούσμα αλβανικού αλυτρωτισμού, μέσα στις Ένοπλες Δυνάμεις, φαίνεται πως έρχεται στο φως λίγες μόνο μέρες μετά το θέμα που προέκυψε με τους νεοσύλλεκτους και την φωτογραφία τους στο Κέντρο Εκπαιδεύσεως Νεοσυλλέκτων Μεσολογγίου.
Στη νέα φωτογραφία που αναρτήθηκε σε social media, στρατιώτης, ο οποίος εκτελεί καθήκοντα ένοπλης φρούρησης εγκαταστάσεων μονάδας του Στρατού Ξηράς,  να σχηματίζει με τα χέρια του  το ίδιο ακριβώς σύνθημα αλβανικού αλυτρωτισμού, προκαλώντας πλέον πολύ σοβαρά ερωτηματικά για το κατά πόσον το φαινόμενο είναι μεμονωμένο ή έχει λάβει εκτάσεις  που μέχρι σήμερα δεν είχαν γίνει αντιληπτές από την ηγεσία.


Την ίδια στιγμή το armynow.net, αποκαλύπτει πως ένας νεαρός από την μουσουλμανική μειονότητα, που υπηρέτησε την στρατιωτική του θητεία στην Πολεμική Αεροπορία, δηλώνει “περήφανος που είναι Τούρκος” και θαυμάζει τους “γκρίζους λύκους”.
Ο νεαρός, το όνομα αλλά και το πρόσωπο του οποίου έχουμε αποκρύψει, για λόγους προσωπικών δεδομένων, προέρχεται από την μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης και υπηρέτησε την στρατιωτική του θητεία στην Τρίπολη.
Κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής του θητείας δημοσίευσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αρκετές φωτογραφίες, από αυτές που παραδοσιακά δημοσιεύουν οι στρατιώτες από την θητεία τους στους προσωπικούς τους λογαριασμούς.

Παρουσιάστηκε στην 124 ΠΒΕ στην Τρίπολη και στη συνέχεια φαίνεται να έχει πάρει μετάθεση στην Αεροπορική Βάση Ελευσίνας, από όπου και η επόμενη φωτογραφία.

Φαίνεται μάλιστα να ανήκει στις δυνάμεις Άμυνας-Φρούρησης του αεροδρομίου.

Θα προσέξατε ίσως ότι στην φωτογραφία του προφίλ του εμφανίζεται η Τουρκική σημαία.

Ο νεαρός για να καταδείξει “πόσο ευτυχισμένος αισθάνεται που είναι Τούρκος”, χρησιμοποιεί αυτήν ακριβώς την φράση του Κεμάλ Ατατούρκ, η οποία είναι και η εθνική φράση της Τουρκίας, στην φωτογραφία του με φόντο την Τουρκική σημαία, για να μην υπάρχει καμία αμφιβολία για την εθνική του ταυτότητα.


Μάλιστα, σε μια πολύ πρόσφατη φωτογραφία του, μόλις πριν από πέντε εβδομάδες, δήλωνε πολύ τυχερός που γεννήθηκε Τούρκος, στα σύνορα Ελλάδας – Τουρκίας στη Δυτική Θράκη.

Σε μια περυσινή φωτογραφία του πάντως, έκανε ευθείες αναφορές στους γκρίζους Λύκους, στην Δυτική Θράκη, βάζοντας μάλιστα και σχετική περιγραφή του εαυτού του ως “λύκου” (kurt) στο προφίλ του.
Και οι επιθέσεις συνεχίζονται, καθώς Αλβανοί βουλευτές χαρακτηρίζουν «ρατσιστικό κράτος» την χώρα μας, κάνοντας παράλληλα άστοχες συγκρίσεις!
Προκλητικοί εμφανίζονται Αλβανοί βουλευτές καθώς μετά την ενέργεια επτά αλβανικής καταγωγής νεοσυλλέκτων να φωτογραφηθούν εντός στρατοπέδου σχηματίζοντας με τα χέρια τους τον αλβανικό αετό, χαρακτηρίζουν την Ελλάδα «ρατσιστικό κράτος» και προχωρούν σε άστοχες συγκρίσεις
Ο Αλβανός βουλευτής βουλευτής Πύρο Λούταϊ,  έγραψε στο facebook:
«Για πολλοστή φορά, το ελληνικό ρατσιστικό κράτος παίρνει τέτοια ακραία μέτρα εναντίον των πολιτών του, χωρίς να σέβεται τις βασικές ελευθερίες που προβλέπονται όχι μόνο από τις ευρωπαϊκές και  τις διεθνείς συμβάσεις, αλλά και από την εσωτερική του νομοθεσία. Οι Αρχές του Υπουργείου Άμυνας, δεν είχαν κανένα λόγο να θεωρήσουν επικίνδυνο, το σχηματισμό του  συμβόλου  του αετού από τους νεοσύλλεκτους αλβανικής καταγωγής. Είναι σαν οι αλβανικές αρχές να λαμβάνουν μέτρα εναντίον δεκάδων ελληνικών σημαιών, οι οποίες έχουν αναρτηθεί παντού σε σπίτια αλβανών υπηκόων, κυρίως στην νότια  περιοχή της χώρας. Αυτό το είδος πιέσεων από τον Έλληνα ΥΠΑΜ, είναι επαναλαμβανόμενες  και ποταπές, επιπλέον, ασκούνται  προς ένα γείτονα και ομόλογο μέλος του ΝΑΤΟ. Κατανοώ την δύσκολη πολιτική θέση του Πάνου Καμμένου, ο οποίος έχει πάρει την  εκλογική κατρακύλα, αυτό όμως δεν δικαιολογεί τις κινήσεις του σε βάρος των  αμοιβαίων σχέσεων ανάμεσα σε δύο γείτονες, με σκοπό την εκπλήρωση προσωπικών του στόχων. Ελπίζουμε σε διπλωματική επίλυση με την ελληνική κυβέρνηση  αυτού του προβλήματος, ώστε να μην επαναληφθούν ανάλογα φαινόμενα στο μέλλον».
Οι 7 στρατιώτες, αλλά και ο όγδοος που τράβηξε τη φωτογραφία, αντιμετωπίζουν ποινές που μπορεί να φτάσουν ακόμα και τα 5 χρόνια φυλακή, καθώς και στην αφαίρεση της ελληνικής ιθαγένειας.