''Εἰ ὁ Θεὸς μεθ' ἡμῶν, οὐδεὶς καθ' ἡμῶν.''

Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2016

Ξεφτίλα τεραστίων διαστάσεων: Συριακές και ρωσικές ειδικές δυνάμεις συνέλαβαν συνολικά 130 ΝΑΤΟϊκούς αξιωματικούς και υπαξιωματικούς στο Χαλέπι! (ΒΙΝΤΕΟ)

Πολύ μεγαλύτερος είναι ο συνολικός αριθμός των ομήρων στα χέρια των συριακών και ρωσικών ειδικών δυνάμεων από τους 14 που είχαν αρχικά ανακοινωθεί. Σύμφωνα με τις πληροφορίες των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών και ομολογία Σύρου δημοσιογράφου από το Χαλέπι, Σύροι και Ρώσοι επίλεκτοι κομάντος στις 15 Δεκεμβρίου, συνέλαβαν πολυάριθμη αποστολή σε υπόγειο καταφύγιο σε πλατεία στο Χαλέπι, με υψηλόβαθμα στελέχη του δυτικού συνασπισμού υπό την ηγεσία των Ηνωμένων Πολιτειών.
Αρχικά δόθηκε μία λίστα  με 14 ονόματα, δόθηκε στη δημοσιότητα, η οποία διέρρευσε στα συριακά και δυτικά μέσα ενημέρωσης.
Μόνο που η λίστα  δεν ήταν πλήρης-κάτι που το είχαμε τονίσει εξαρχής- διότι σύμφωνα και με τον Σύρο  δημοσιογράφο Saeed Alsharifi οι συλληφθέντες είναι πολλοί περισσότεροι.
Ο ίδιος δηλώνει: «Λόγω των πληροφοριών που έλαβε ο ίδιος, οι αρχές της Συρίας  ανακαλύφθηκε ολόκληρο το αρχηγείο υψηλόβαθμων αξιωματικών της δύσης.»
Οι Σύροι στρατιώτες βρέθηκαν στο υπόγειο μιας από τις πλατείες στο ανατολικό Χαλέπι και συνέλαβαν ζωντανούς και χωρίς αντίσταση…περίπου.. 130 άτομα.

724b72d92a42626522bc44f2ddd2bd3c
Μεταξύ των κρατουμένων υπάρχουν αξιωματικοί από: Ηνωμένες Πολιτείες,  Γαλλία,  Βρετανία, Γερμανία, Ισραήλ, Τουρκία, Σαουδική Αραβία, Μαρόκο, Κατάρ, κ.λπ.
Λαμβάνοντας υπόψη την εθνικότητα και το βαθμό τους, θα πρέπει να σημειωθεί ότι η συριακή κυβέρνηση έχει πιάσει «μια πολύ καλή ψαριά», την οποία και  θα χρησιμοποιήσει κατά τη διάρκεια των συνομιλιών με τους εκπροσώπους του συνασπισμού », γράφει ο  δημοσιογράφος .
Σύμφωνα όμως και με άλλες συριακές πηγές, ο αριθμός των συλληφθέντων αξιωματικών είναι πολύ υψηλότερος από τους αρχικά 14 , και μπορούμε να μιλήσουμε για τη σύλληψη αρκετών ομάδων  εκπροσώπων των ξένων μυστικών υπηρεσιών που εργάζονται στη Συρία.
Τα δημοσιεύματα από το Χαλέπι  κάνουν λόγο  (εκτός από την ήδη δημοσιευμένο κατάλογο των 14 ατόμων) για τους κάτωθι συλληφθέντες:
Αμερικανοί αξιωματικοί – 22
Βρετανοί αξιωματικοί – 16
Γάλλοι αξιωματικοί-21
Ισραηλινοί αξιωματικοί – 7
Τούρκοι αξιωματικοί – 62
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο κατάλογος των 14 ονομάτων, που  είχε προηγουμένως διαρρεύσει σε  συριακά  και δυτικά μέσα ενημέρωσης δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα λόγω των ψεύτικων ονομάτων που χρησιμοποιούν.
Είναι συνήθης πρακτική να χρησιμοποιούνται ψεύτικα ονόματα σε αυτές τις περιπτώσεις .
Πηγές αναφέρουν  ότι σε μια κλειστή συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, η οποία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2016, συζητήθηκε το θέμα που σχετίζεται με την σύλληψη στην Συρία τόσων πολλών αξιωματικών και πρακτόρων του  συνασπισμού υπό την ηγεσία των Ηνωμένων Πολιτειών, χωρίς όμως αποτέλεσμα.
Όλοι αυτοί οι  στρατιωτικοί  σύμβουλοι εργάζονταν πυρετωδώς για την εκπαίδευση και το εξοπλισμό της αποκαλούμενης «μετριοπαθούς» αντιπολίτευσης,  η οποία  σχετίζεται  με τους φονιάδες του ISIS με στόχο την ανατροπή του Άσαντ και αυτή η εισερχόμενη πληροφορία είναι η  αλήθεια.
Νωρίτερα,  Βρετανοί στρατιωτικοί σύμβουλοι έφθασαν στη Συρία για να «αποκαταστήσουν  την ικανότητα μάχης» της συριακής «αντιπολίτευσης» που αποχώρησε κακήν κακώς από το Χαλέπι.
Ο υπουργός άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου Michael Fallon ανακοίνωσε ότι μέχρι σήμερα, έχουν αφιχθεί στο συριακό έδαφος 20 εκπαιδευτές,  οι οποίοι θα ασχοληθούν  με την εκπαίδευση των δυνάμεων των ανταρτών που εμπλέκονται στην καταπολέμηση του ISIS, αποκρύβοντας ότι ο στόχος τους είναι ένας και μοναδικός ..ο Άσαντ.

hqdefault
Μέσα  ενημέρωσης και πηγές στις υπηρεσίες  πληροφοριών της Μόσχας , αναφέρουν ότι  η ομάδα των Βρετανών συμβούλων αποτελείται κυρίως από υψηλόβαθμους αξιωματικούς μέχρι του βαθμού ταξιάρχου των SAS.
Το ζητούμενο είναι η επίτευξη μιας συμφωνίας για το μέλλον της Συρίας , κάτι που δεν έχει επιτευχθεί μέχρι σήμερα.
Με αυτό το δεδομένο όλα τα σενάρια είναι ανοικτά ακόμη και της πολεμικής εμπλοκής Ρώσων-Ιρανών , Σύρων και Χεζμπολάχ με την δύση και αυτό είναι  πλέον  μια πραγματικότητα.

http://www.koraks.gr/2016/12/ektakto-kseftila-terastion-diastaseon-siriakes-rosikes-eidikes-dinameis-sinelavan-sinolika-natoikous-aksiomatikous-ipaksiomatikous-xalepi.html
http://mikrometoxos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου