''Εἰ ὁ Θεὸς μεθ' ἡμῶν, οὐδεὶς καθ' ἡμῶν.''

Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2016

Τούρκος υπουργός: «Ο Καγκελάριος της Αυστρίας προωθεί το ρατσισμό»


«Τούρκος Υπουργός: Ο Κερν προωθεί το ρατσισμό», είναι ο τίτλος του αυστριακόύ δημοσιεύματος


Ο Τούρκος υπουργός Ομέρ Τσελίκ (Ömer Celik) κατηγόρησε τον αυστριακό Καγκελάριο, γράφοντας στο Twitter, για αντι-τουρκική ρητορική και ισλαμοφοβία, όπως δημοσιεύει η αυστριακή εφημερίδα ‘Κρόνε’.

Το δημοσίευμα, αναφέρει ότι ο Τσελίκ έγραψε- σύμφωνα με την ηλεκτρονική έκδοση της ‘Hürriyet Daily News’ την Δευτέρα, ότι «ο Καγκελάριος Κρίστιαν Κερν (Christian Kern  από το SPÖ) κατηγορείται για προώθηση ‘εξτρεμιστικών ακροδεξιών και ρατσιστικών’ συναισθημάτων με εκφράσεις που διατυπώνει κατά της Τουρκίας.
Προσθέτει ότι «ο Κερν λέει ότι η άνοδος των δυνάμεων της δεξιάς σε βασικές χώρες της ΕΕ είναι ένα πολύ μεγάλο πρόβλημα, αλλά αυτό που ο αυστριακός καγκελάριος και ο υπουργός Εξωτερικών (Σεμπάστιαν Κούρτς) λένε για την Τουρκία, είναι χειρότερο από τις δηλώσεις των πολιτικών της δεξιάς».
«Οι δεξιές πολιτικές στις ομιλίες γίνονται προκειμένου να δημιουργήσουν ένα αντίβαρο στα ακροδεξιά κόμματα για να μην χάσουν τις εκλογές. Και εκείνοι στην Ευρώπη που κάνουν παρόμοιες δηλώσεις για την Τουρκία, ανταγωνίζονται τα ακροδεξιά κόμματα και στις εκλογές είτε θα χαθούν είτε θα γίνουν πιο αδύναμα», δήλωσε ο Τσελίκ.
«Η αντι-τουρκική ρητορική θα τους αποδυναμώσει»
«Η αντι-τουρκική ρητορική του Καγκελαρίου  της Αυστρίας και του υπουργού Εξωτερικών, σε όλα τα φόρα της ΕΕ, θα τους αποδυναμώσει. Εκείνοι που χρησιμοποιούν πολιτικές αντι-τουρκικές και ισλαμοφοβικές, προκειμένου να κερδίσουν πόντους εναντίον της άκρας δεξιάς,  δεν κάνουν τίποτε άλλο από το να ενισχύουν τη δεξιά και το ρατσισμό» έγραψε ο Τούρκος υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων.
Οι σχέσεις μεταξύ της Τουρκίας και της Αυστρίας είναι τεντωμένες λόγω της απαίτησης της Βιέννης να σταματήσουν οι ενταξιακές συνομιλίες της ΕΕ με την Άγκυρα, ενόψει του κύματος καταστολής στην Τουρκία, μετά την απόπειρα πραξικοπήματος την 15η Ιουλίου, σημειώνει το αυστριακό δημοσίευμα.
--
The Hellenic Information Team

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου