''Εἰ ὁ Θεὸς μεθ' ἡμῶν, οὐδεὶς καθ' ἡμῶν.''

Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2016

Γυναίκες και θηλυκότητα


Άρθρο του Henry Makow (2002) 
Πολλές γυναίκες έχουν ακόμα επαφή με τα θηλυκά τους ένστικτα. Τους αρέσουν οι αρρενωποί άνδρες κι επιθυμούν να θεμελιώσουν τη ζωή τους στη συζυγία και την οικογένεια.


Οι νέοι άνδρες θα πρέπει να περιορίσουν την αναζήτησή τους στις γυναίκες που είναι δεκτικές προς αυτούς και να αγνοήσουν τις υπόλοιπες. Στρατολόγησε, μην υποβάλεις συνεχείς αιτήσεις!


Εάν θέλετε μια γυναίκα να είναι Γυναίκα, τότε θα πρέπει ο άντρας να είναι Άντρας. Θα πρέπει να είναι ηγέτης. 
"Μην χάνετε το χρόνο σας προσπαθώντας να ταιριάξετε τα αταίριαστα επειδή διψάτε για ‘αγάπη’. Απεναντίας, επικεντρωθείτε μόνο στις γυναίκες που σας θέλουν". 
Από τον Henry Makow (2002).

Οι άνδρες χρειάζεται να διακρίνουν μεταξύ των γυναικών που είναι θηλυκές και των γυναικών που έχουν μεταλλαχθεί. Η γυναίκα που έχει θηλυκότητα είναι δεκτική προς τους άνδρες. Αποπνέει ευθυμία και φιλόξενη ζεστασιά. Θα δεχτεί θετικά τα φιλικά σχόλια των ανδρών.

Η μεταλλαγμένη-αντεστραμμένη γυναίκα είναι φοβισμένη και περιφρονητική προς τους άνδρες. Έχει διδαχθεί ότι ο άνδρας είναι ανταγωνιστής, ή ακόμα χειρότερα, ένα σαρκοβόρο αρπακτικό.
Η ουσιώδης φύση της γυναίκας είναι να γίνει ένα εκκολαπτήριο αγάπης. Ο φυσικός ρόλος της είναι η δημιουργία ενός περιβάλλοντος εντός του οποίου όλοι ευδοκιμούν. Ο προορισμός της είναι να αγαπήσει έναν άνδρα και δια μέσου αυτού, τα παιδιά της. Η ανταμοιβή της είναι η αγάπη και ευτυχία τους.


Η γενετήσια επαφή και η τεκνοποιία αποτελούν εκδηλώσεις μιας πνευματικής σχέσης. Ο άνδρας πρέπει πρώτιστα να φυτέψει το πνεύμα του στην καρδιά μιας γυναίκας και να βρει ζεστή αποδοχή. Αυτό το πνεύμα αρχίζει και ριζώνει και η αγάπη αναπτύσσεται αρχικά ως δεντράκι και στη συνέχεια γίνεται μια πανύψηλη βελανιδιά. Και τελικά η γέννηση ενός παιδιού είναι η φυσική έκφραση αυτής της αόρατης πραγματικότητας.


Ποια είναι τα στοιχεία αυτής της δυναμικής αρσενικού-θηλυκού;
Το αρσενικό θα πρέπει να παρουσιάσει έναν χαρακτήρα που θα ωθήσει το θηλυκό να τον ακολουθήσει. Συνήθως οι άνδρες χρησιμοποιούν το χρήμα ή την εξουσία για να ελκύσουν γυναίκες.


Ωστόσο, ένας άνδρας είναι κάτι ανώτερο από πάροχος υλικών αγαθών ή καταφερτζής. Είναι ένας αντιπρόσωπος του Θεού. Κάθε άνδρας έχει μια θεϊκή αποστολή και σκοπό στην γη. Αυτή η αποστολή τον διαποτίζει με μια αρρενωπή αυτοπεποίθηση η οποία γοητεύει τα ανώτερα ένστικτα της γυναίκας.
 Χάνουν οι γυναίκες την προσωπική τους ιδιομορφία κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας; Μερικώς ναι. Η ψυχίατρος Μαίρη Ρόμπινσον (Marie Robinson) αποκαλεί αυτή την απώλεια ‘ουσιαστικό αλτρουισμό’. Η γυναίκα δημιουργήθηκε με τέτοιο τρόπο, ώστε να βρίσκει ταυτότητα και αυτοπραγμάτωση μέσω του συζύγου της και της οικογένειας. Αυτό είναι θετικό. Πάνω από όλα, οι γυναίκες δεν ικανοποιούνται με τα κοσμικά επιτεύγματα. Νιώθουν πληρότητα και ικανοποίηση όταν δίνουν και λαμβάνουν αγάπη. Είναι δημιουργήματα αγάπης (από αγάπη και για αγάπη), πλάσματα του Θεού.


Η ουσία της γυναικείας φύσης είναι η μητρική φροντίδα. Η γυναίκα αναθρέφει και καλλιεργεί τα παιδιά της. Προσφέρει στον άνδρα και τα παιδιά της άνευ όρων αγάπη. Όμοια, η ουσία της ανδρικής φύσης είναι η πατρική φροντίδα. Ο σύζυγος κατευθύνει και παρέχει ασφάλεια και σκοπό στην γυναίκα και τα παιδιά του. Όλα όσα οδηγούν στον γάμο είναι μια προετοιμασία προς την πραγμάτωση αυτών των αλληλοσυμπληρούμενων ρόλων.


Ο γάμος είναι μια μυστική ένωση*. Ο άνδρας και η γυναίκα γίνονται ένα. Σαν το σπαθί και το θηκάρι, όπως ο δίσκος και το εξώφυλλο. Αυτή η ένωση αγάπης είναι η ολοκλήρωση που όλοι ψάχνουμε. Αποτελεί προαπαιτούμενο της ευτυχίας και προσωπικής ανάπτυξης. Σε αντίθετη περίπτωση, είμαστε καθηλωμένοι σε εμμονές, π.χ. με το σεξ. Προκειμένου να επιτευχθεί αυτή η ένωση η γυναίκα θα πρέπει να ταυτίσει το προσωπικό της συμφέρον με αυτό του συζύγου της. Να γίνει κομμάτι του. Και ο άνδρας να γίνει μέρος της συζύγου του, ώστε η ευτυχία τους να είναι ενιαία.


Τα ζευγάρια που παραμένουν «ανεξάρτητα» βρίσκονται σε ανταγωνισμό μεταξύ τους. Αδυνατούν να αισθανθούν αληθινή οικειότητα. Δεν γνωρίζουν τι είναι αληθινή αγάπη.


Αντικρούοντας την σεξουαλική αντιστροφή


Πανίσχυρες δυνάμεις στις κοινωνίες χρησιμοποιούν τα ΜΜΕ για να δημιουργήσουν «κοινωνικές τάσεις». Οι δυνάμεις αυτές προωθούν την σεξουαλική διαστροφή προκειμένου να υπονομεύσουν την φυσική οικογένεια και να αποσταθεροποιήσουν την κοινωνία. Εξαπατούν τις γυναίκες εξωθώντας τις να απαρνηθούν την θηλυκότητά τους και να σφετεριστούν τον αρσενικό ρόλο. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα εκατομμύρια γυναίκες να έχουν αντιστραφεί ψυχικά και να χάνουν το τραίνο της ζωής. 
Αντί να δημιουργούν ένα περιβάλλον στοργής, γίνονται επιθετικές και εγωκεντρικές. Χρειάζονται τώρα κάποιον για να προσφέρει ένα στοργικό περιβάλλον σε αυτές. Έτσι προκύπτει η πάλη για εξουσία που καθιστά τις σχέσεις «ισότητας» μια συνεχή δοκιμασία.


(Στην ταινία ‘The Bostonians’ ο Κρίστοφερ Ρηβς βοηθά μια νεαρή γυναίκα να αντιληφθεί την απάτη του φεμινισμού)


Με πρακτικούς όρους, τι σημαίνει αυτό για τους άνδρες;


1) «Ο άνδρας κτίζει το σπίτι, η γυναίκα το νοικοκυριό». Ο άνδρας θα πρέπει να αναλάβει τα προσωπικά κι επαγγελματικά του καθήκοντα.


2) Θα πρέπει να αγαπά την γυναίκα που τον αγαπά, ειδάλλως θα πρέπει να την αφήσει ήσυχη.


3) Οι άνδρες δεν θα πρέπει να σπαταλούν το χρόνο τους σε μεταλλαγμένες γυναίκες (π.χ. φεμινίστριες). Κάποιος φίλος είπε ότι ο γάμος με μια φεμινίστρια είναι σαν τον γάμο μιας Εβραίας με έναν αντισημίτη.


Ένας δυνατός άνδρας μπορεί πιθανώς να βοηθήσει μια φεμινίστρια να ανακαλύψει ξανά την θηλυκότητά της. Δυστυχώς, όμως, αυτή η γυναίκα είναι ήδη ‘ξινισμένο γάλα’. Προτιμότερο είναι να βρεις μια γυναίκα που είναι εκ φύσεως θηλυκή και δεκτική. Αυτό απαιτεί πολλές επαφές και γνωριμίες. Μην χάνετε το χρόνο σας προσπαθώντας να ταιριάξετε τα αταίριαστα επειδή διψάτε για ‘αγάπη’. Απεναντίας, επικεντρωθείτε μόνο στις γυναίκες που σας θέλουν.


Η γυναίκα μου κατάγεται από το Μεξικό, έχει παραδοσιακές αξίες και μαζί της βρήκα οικογενειακή ευτυχία. Μου έμαθε τον τρόπο με τον οποίο μια γυναίκα δημιουργεί ένα περιβάλλον αγάπης. Μου προσφέρει χώρο, πνευματικό και φυσικό. Υπακούει τις 4 αρχές της αληθινής θηλυκότητας: δεν με ανταγωνίζεται, δεν με κριτικάρει, δεν χειραγωγεί, δεν γκρινιάζει. Εάν κοιτάξω μια άλλη γυναίκα δεν πέφτει να με κατασπαράξει. Είναι σύντροφος, όχι δεσμοφύλακας. Μήπως είναι δούλα στο σπίτι; Η σύζυγός μου έχει μεταπτυχιακό στην Πληροφορική από κορυφαίο πανεπιστήμιο των ΗΠΑ και δική της καριέρα. Έχω αναλάβει τα ψώνια και το μαγείρεμα και προσπαθώ να την κάνω ευτυχισμένη. Ο γάμος μας αποδεικνύει ότι οι ρόλοι μπορούν να είναι ευέλικτοι όταν οι ταυτότητες (αρσενική & θηλυκή) είναι στέρεες. Είμαστε παντρεμένοι εδώ και 15 χρόνια.


* "τὸ μυστήριον τοῦτο μέγα ἐστίν, ἐγὼ δὲ λέγω εἰς Χριστὸν καὶ εἰς τὴν ἐκκλησίαν. πλὴν καὶ ὑμεῖς οἱ καθ' ἕνα ἕκαστος τὴν ἑαυτοῦ γυναῖκα οὕτως ἀγαπάτω ὡς ἑαυτόν, ἡ δὲ γυνὴ ἵνα φοβῆται τὸν ἄνδρα". (Εφεσίους 5,32)

Από: redskywarning.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου