''Εἰ ὁ Θεὸς μεθ' ἡμῶν, οὐδεὶς καθ' ἡμῶν.''

Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2016

Σε άνοδο η δημοτικότητα του Πούτιν στις …Ηνωμένες Πολιτείες!

Παρά το γεγονός ότι οι πολιτικοί στις Ηνωμένες Πολιτείες συνεχίζουν να επικρίνουν έντονα τον Ρώσο Πρόεδρο, Βλαντίμιρ Πούτιν,
ο αριθμός  των Αμερικανών που τον συμπαθούν αυξάνεται σταθερά, ιδιαίτερα μεταξύ των Ρεπουμπλικάνων, γράφει η εφημερίδα Financial Times.
Σύμφωνα με δημοσκόπηση, η οποία διεξήχθη τον Αύγουστο από το Ινστιτούτο δημοσκοπήσεων ‘YouGov’ και το περιοδικό ‘The Economist’, μόνο το 27% των Ρεπουμπλικάνων αναφέρονται αρνητικά στο Ρώσο πρόεδρο. Πριν από δύο χρόνια ο δείκτης αυτός ήταν στο 66%, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Η έρευνα έδειξε ότι οι Ρεπουμπλικάνοι πιστεύουν ότι ο Πούτιν είναι ένας ισχυρός ηγέτης, ενώ ο πρόεδρος των ΗΠΑ στην ίδια ερώτηση έλαβε ευνοϊκά σχόλια μόνο από το 18% των ερωτηθέντων. Σημειώνεται ακόμη, ότι κάθε τρίτος υποστηρικτής του υποψήφιου προέδρου  του Ρεπουμπλικανικού κόμματος,  Ντόναλντ Τραμπ, εξέφρασε θετική στάση απέναντι του Βλαντίμιρ Πούτιν.

Είναι ενδιαφέρον ότι αλλαγές στις απόψεις για τον Πούτιν  έχουν γίνει  σε μια στιγμή που οι σχέσεις μεταξύ των ΗΠΑ και της Ρωσίας χαρακτηρίζονται ως έντονα τεταμένες,  μετά το τέλος του Ψυχρού Πολέμου.

Όπως σημειώνεται από μερικούς  υποστηρικτές του Τραμπ, αυτή η αντιπαράθεση έχει οδηγήσει τον αμερικανικό λαό να δείχνει πιο φιλικός προς τον Πούτιν, με κριτήριο τις πολιτικές και διαπροσωπικές του σχέσεις,  σε αντίθεση με αυτές  που ακολουθεί ο Ομπάμα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου