''Εἰ ὁ Θεὸς μεθ' ἡμῶν, οὐδεὶς καθ' ἡμῶν.''

Τρίτη 9 Αυγούστου 2016

Kαλούν τους πρόσφυγες να διαδώσουν «το μήνυμα του Ισλάμ» στην Ελλάδα

Kαλούν τους πρόσφυγες να διαδώσουν «το μήνυμα του Ισλάμ» στην Ελλάδα
ΜΕΣΩ FACEBOOK
Γράφει η Γιώτα Χουλιάρα για Geopolitics and Daily News

Η , η οποία αποτελεί τμήμα της που ιδρύθηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο το 2009 από τον Αμπντούρ Ραχέεμ Γκριν (Abdur Raheem Green), Βρετανό σαλαφιστή, καλεί τους Μουσουλμάνους που ζουν στην Ελλάδα να βοηθήσουν στην διάδοση του μηνύματος του Αλλάχ.
Το κάλεσμα έγινε μέσω της σελίδας της οργάνωσης στο Facebook στις 20 Ιουνίου του 2016 αλλά εξακολουθεί να βγαίνει στις αρχικές σελίδες του μέσου κοινωνικής δικτύωσης ως χορηγούμενο.

Να αναφέρουμε πως η iERA, στην οποία υπάγεται η ΜΚΟ Mission Dawah, έχει χαρακτηρισθεί ως ομάδα μίσους από αντι-θρησκευτικές οργανώσεις και ειδήμονες, κάτι που τα μέλη και το διοικητικό της συμβούλιο αρνούνται.
Αξίζει επίσης να αναφερθεί πως μέλη στο διοικητικό της συμβούλιο υπήρξαν ο Ζακίρ Ναΐκ (Zakir Naik), ο οποίος σε ομιλίες του έχει δηλώσει πως όλοι οι μουσουλμάνοι θα πρέπει να είναι τρομοκράτες.
Οι ομιλίες του έχουν επικριθεί στον Καναδά και στον Ηνωμένο Βασίλειο λόγω της ρητορικής μίσους που αναπτύσσει.
Αρκετές από αυτές έχουν αναρτηθεί στο You Tube στο κανάλι The Merciful Servant το οποίο παρακολουθούσε ο τσετσενικής καταγωγής Ταμερλάν Τσαρνάεφ (Tamerlan Anzorovich Tsarnaev) ένας από τους βομβιστές του Μαραθωνίου της Βοστώνης.
Τέλος για την ιστορία να τονίσουμε πως Dawah σημαίνει κυριολεκτικά πρόσκληση και στην προκειμένη περίπτωση εννοούν το κάλεσμα σε προσηλυτισμό στο Ισλάμ.
Στην περίπτωση του καλέσματος των Μουσουλμάνων στην Ελλάδα, ο σύνδεσμος της ανάρτησης όπως φαίνεται στην παραπάνω φωτογραφία οδηγεί σε φόρμα του google όπου ζητούνται να συμπληρωθούν στοιχεία.
Το κάλεσμα έρχεται σε μια χρονική στιγμή όπου οι σκοποί της Ισλαμικής Ακαδημίας Παιδείας και Έρευνας (iERA) έχουν επικριθεί ποικιλοτρόπως και δημιουργεί εύλογα ερωτήματα.

Η λέξη Dawah σημαίνει στα αραβικά «πρόσκληση» και στο Ισλάμ έχει τη σημασία του κηρύγματος του Κορανίου, του προσηλυτισμού.
Είναι ο προσηλυτισμός που γίνεται μέσω του «διαλόγου», όχι με τη βία. Ωστόσο, είναι προσηλυτισμός και μάλιστα η εν λόγω ΜΚΟ έχει στήσει παραρτήματα σε περισσότερες από 50 χώρες του κόσμου, μεταξύ των οποίων και πολλές δυτικές και προσπαθεί να εξισλαμίσει δυτικούς.
Συνεχώς γίνονται αναρτήσεις που ζητάνε χρήματα. Εισφορές από τους πιστούς για να μπορέσουν να συνεχίσουν την προσηλυτιστική αποστολή τους.
Η σελίδα τους στο Facebook, για όποιον θέλει να ρίξει μια ματιά, είναι αυτή: MissionDawah, ενώ η ιστοσελίδα τους είναι εδώ: iera
Εξισλαμισμένος Βρετανός ο αρχηγός τους
Ο Αμπντούρ Ραχέεμ Γκριν είχε γεννηθεί ως Άντονι (Anthony Vatswaf Galvin Green) το 1962. Θεωρείται σαλαφιστής, δηλαδή φανατικός ορθόδοξος μουσουλμάνος. Βεβαίως, να σημειώσουμε εδώ, ότι δεν είναι όλοι οι σαλαφιστές υπέρ τη βίας. Αλλά όλοι οι τρομοκράτες ξεκινάνε από σαλαφιστές.
Ο κ. Γκριν γεννήθηκε στο Νταρ ες Σαλάαμ της Τανζανίας. Ο πατέρας του ήταν αποικιακός διοικητής της Βρετανικής Αυτοκρατορίας και η μητέρα του Πολωνέζα. Ο πατέρας του ήταν αγνωστικιστής και η μητέρα του αφοσιωμένη ρωμαιοκαθολική χριστιανή. Ο Γκριν μεγάλωσε ως ρωμαιοκαθολικός.

Ο Βρετανός εξισλαμισμένος προσηλυτιστής Αμπντούρ Ραχέεμ Γκριν.
Πήγε σε καθολικά σχολεία με καλόγερους. Όταν ήταν 11 ετών ο πατέρας του πήγε να εργαστεί στο Κάιρο κι ο μικρός Γκριν ταξίδευε στην Αίγυπτο κατά τη διάρκεια των σχολικών διακοπών του για να τον επισκεφτεί.
Σπούδασε ιστορία στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου αλλά δεν πήρε ποτέ το πτυχίο του, αντιδρώντας -όπως έχει πει- στο ευρωκεντρικό εκπαιδευτικό σύστημα της Βρετανίας.
Από μικρός αμφισβητούσε τον χριστιανισμό. Κάποια στιγμή στράφηκε στον βουδισμό, τον οποίο ακολούθησε για τρία χρόνια. Το 1987 άρχισε να ενδιαφέρεται για το Ισλάμ και το 1988 εξισλαμίστηκε.
Από τότε κηρύττει το Κοράνι και έχει γίνει προσηλυτιστής.
Έχει αποκτήσει δέκα παιδιά από δύο συζύγους που τις έχει μαζί, είναι δηλαδή δίγαμος.

Από  tribune

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου