''Εἰ ὁ Θεὸς μεθ' ἡμῶν, οὐδεὶς καθ' ἡμῶν.''

Δευτέρα 25 Ιουλίου 2016

Χίμπα: Η αυτόχθονη φυλή στη βόρεια Ναμίμπια που αντιστέκεται στην τουριστική βιομηχανία (φωτό)

Κρυμμένη στη βόρεια Ναμίμπια, αυτή η αυτόχθονη φυλή συνεχίζει να αντιστέκεται στην τουριστική βιομηχανία παρά το γεγονός ότι προσελκύει γοητευμένους ταξιδιώτες από όλο τον κόσμο. Οι άνθρωποι της φυλής Χίμπα ως επί το πλείστον εγκαταστάθηκαν στην Kaokoland, στην απομακρυσμένη περιοχή Kunene. Αν και μερικά από τα νεαρά αγόρια φορούν t-shirts και υπάρχει μια μικρή εκδυτικοποίηση εντός της φυλής, πολλοί είναι εκείνοι που ντύνονται με δέρματα. Από την εφηβεία οι γυναίκες της Χίμπα κάνουν πλεξούδες τα μαλλιά τους και φτιάχνουν ένα ιδιαίτερο χρώμα από υλικά του εδάφους για να ζωγραφίσουν το σώμα τους κόκκινο.

Ο ιρλανδός φωτογράφος Trevor Cole αναζήτησε την απομονωμένη φυλή για να καταγράψει τις παραδόσεις της, συμπεριλαμβανομένων περίπλοκων κοσμημάτων, χτενισμάτων και ρούχων, αλλά και των σπιτιών-καλυβών που φτιάχνουν μόνοι τους και ζουν.
«Μου αρέσει η απλότητα αλλά και η αρμονία που παρατηρείται ανάμεσα σε αυτές τις φυλετικές ομάδες. Ζουν με απλότητα, εργάζονται μαζί και είναι ευαίσθητοι στις περιβαλλοντικές ανάγκες. Αξίζουν το δικαίωμα να καθορίσουν το δικό τους μέλλον και δεν πρέπει να ομογενοποιούνται ή να αλλάξουν από τον εσκεμμένο εκπολιτισμό», λέει ο φωτογράφος που δημοσιεύει τις εντυπωσιακές εικόνες.
Αφήνουν γυμνά και εκτεθειμένα τα σώματά τους, σύμφωνα με την παράδοσή τους και δε δείχνουν διάθεση να αποκτήσουν τα δυτικά πρότυπα είτε στην καθημερινότητά τους, είτε στον τρόπο ζωής τους γενικότερα. Θέλουν να διαφυλάξουν το δικό τους πολιτισμό και ζουν απομονωμένοι ακολουθώντας τους δικούς τους ρυθμούς.
Δείτε μερικές από τις φωτογραφίες του ιρλανδού φωτογράφου...
namibia1namibia2namibia3namibia4namibia5namibia6namibia7namibia8namibia9namibia10
Από : Pronews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου