''Εἰ ὁ Θεὸς μεθ' ἡμῶν, οὐδεὶς καθ' ἡμῶν.''

Κυριακή 3 Ιουλίου 2016

Ο τέως πάπας καταγγέλλει: Γκέι λόμπι επηρέαζε τις αποφάσεις του Βατικανού

Μια σοβαρή καταγγελία κάνει ο τέως πάπας Βενέδικτος: Οπως λέει στα απομνημονεύματά του, ένα «γκέι λόμπι» προσπαθούσε να επηρεάσει τις αποφάσεις του Βατικανού. Αυτό αποκαλύπτει δημοσίευμα της ιταλικής εφημερίδας Corriere della Sera. Το βιβλίο, με τίτλο «Οι Τελευταίες Συζητήσεις», αναμένεται να εκδοθεί στις 9 Σεπτεμβρίου και θα είναι η πρώτη φορά στην ιστορία που ένας πρώην πάπας αξιολογεί τη θητεία του στην κορυφή της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας.
Η «Corriere della Sera» έχει εξασφαλίσει τα ιταλικά δικαιώματα προδημοσίευσης αποσπασμάτων του έργου και έχει πρόσβαση στο κείμενο του Βενέδικτου. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο πρώην ποντίφικας, που παραιτήθηκε το 2013 επικαλούμενος λόγους υγείας, υποστηρίζει ότι ένα «γκέι λόμπι» που αποτελούνταν από τέσσερα ή πέντε άτομα επιδίωκε να ασκήσει επιρροή στο Βατικανό. 
Ο Βενέδικτος φέρεται να ισχυρίζεται ότι κατόρθωσε να «διαλύσει» αυτή την ομάδα. Την περίοδο της παραίτησης του Βενέδικτου, ιταλικά μέσα ενημέρωσης μετέδιδαν ότι ο πάπας είχε δεχτεί πιέσεις ώστε να εγκαταλείψει τον θώκο του. Ωστόσο, σύμφωνα με το δημοσίευμα της «Corriere della Sera», ο Βενέδικτος απορρίπτει ότι «εκβιασμοί ή πιέσεις» ήταν η αιτία πίσω από την απόφασή του να γίνει ο πρώτος πάπας που παραιτήθηκε τους τελευταίους έξι αιώνες. Μετά την παραίτησή του, ο Βενέδικτος κατοικεί σε ένα πρώην μοναστήρι στους κήπους του Βατικανού.

http://katohika.gr/diethni/teos-papas-kataggellei-gkei-lompi-epireaze-apofaseis-vatikanou/ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου