''Εἰ ὁ Θεὸς μεθ' ἡμῶν, οὐδεὶς καθ' ἡμῶν.''

Τρίτη 14 Ιουνίου 2016

Η ΤΡΟΪΚΑ ΠΟΥ ΘΑ ΔΙΑΛΥΣΕΙ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ! – Εφιάλτης για την Άγκυρα η συνάντηση των τριών στρατηγών στην Τεχεράνη

teheran
Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Σαν μια «βρώμικη» τριπλή συμμαχία διάλυσης της Τουρκίας με αιχμή του δόρατος το κουρδικό, προβάλλεται στο τουρκικό τύπο η τελευταία συνάντηση στην Τεχεράνη των υπουργών Άμυνας Ρωσίας, Συρίας και Ιράν.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με την τουρκική φιλοκυβερνητική εφημερίδα Yeni Şafak, η συνάντηση που έγινε στις 9 Ιουνίου στην Τεχεράνη με την συμμετοχή του υπουργού Άμυνας της Ρωσίας, Sergey Şoygu, του Ιράν, HüseyinDehkan και της Συρίας, CasimelFarec, είχε καθαρά αντιτουρκικό χαρακτήρα γι’ αυτό και επικρίνεται έντονα από την Άγκυρα.
Όπως αναφέρουν τα τουρκικά ΜΜΕ, το επίκεντρο της συνάντησης αυτής που έχει θορυβήσει και ανησυχήσει την Άγκυρα, ήταν η ενίσχυση του PYD στην Συρία ,δηλαδή του συριακού κλάδου του κουρδικού ΡΚΚ το οποίο έχει χαρακτηριστεί από την Τουρκία σαν τρομοκρατική οργάνωση, παρά την αντίθετη άποψη των ΗΠΑ.
Η συνάντηση αυτή αποφάσισε την περαιτέρω ενίσχυση των Κούρδων της Συρίας από την Ρωσία, ενώ και το Ιράν συμφώνησε παρά τους αρχικούς δισταγμούς του να συνταχτεί σε αυτή την γραμμή που όμως προκαλεί την έντονη τουρκική αντίδραση γιατί θεωρείται σαν πρόδομος για την δημιουργία αυτόνομης κουρδικής εστίας στα σύνορα Τουρκίας Συρίας, με προέκταση τους Κούρδους της Τουρκίας.
Η στήριξη αυτή οργανώνεται στην γραμμή του λεγόμενου «Βορείου Διαδρόμου», από το Kobani προς το λιμάνι της Μεσογείου Λαττάκεια, δηλαδή τον έλεγχο όλης της συνοριακής γραμμής με την Τουρκία από τους Κούρδους.
Άλλο ένα… βάσανο για την Άγκυρα.


http://nikosxeiladakis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου