''Εἰ ὁ Θεὸς μεθ' ἡμῶν, οὐδεὶς καθ' ἡμῶν.''

Τετάρτη 11 Μαΐου 2016

Ο Πατριάρχης Κύριλλος κήρυξε Ιερό Πόλεμο

Le Patriarche Kirill proclame la Guerre Sainte
 
Ο επικεφαλής της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας κάλεσε για αγώνα κατά της τρομοκρατίας « Ιερό Πόλεμο » και απηύθυνε επείγουσα έκκληση για ενότητα και εγκατάλειψη διπλών μέτρων και σταθμών για να νικηθεί αυτό το κακό.

« Σήμερα, ενώ τα στρατεύματα μας πολεμούν στη Μέση Ανατολή, γνωρίζουμε ότι δεν πρόκειται για μια επίθεση, κατοχή ή προσπάθεια να επιβάλουμε την ιδεολογία μας και σε άλλους λαούς, δεν έχει τίποτα να κάνει με την υποστήριξη ή όχι σε μια κυβέρνηση », δήλωσε ο Πατριάρχης Κύριλλος στη Μόσχα στις 6 Μαΐου 2016 κατά τη διάρκεια μιας λειτουργίας στη μνήμη των αγωνιστών του Β' Παγκοσμίου Πολέμου. 

«Πρόκειται για αγώνα ενάντια σε ένα τρομερό κακό που απειλεί όχι μόνο τη Μέση Ανατολή, αλλά όλη την ανθρωπότητα [...] Γι 'αυτό, ο πόλεμος κατά της τρομοκρατίας είναι ένας Ιερός Πόλεμος. Προσεύχομαι στο Θεό για να το καταλάβει όλος ο κόσμος και να πάψει να γίνεται διάκριση μεταξύ «καλών» και «κακών» τρομοκρατών, και να πάψουν εξάλλου να χρησιμοποιήσουν αυτόν τον πόλεμο με τη δική τους κρυφή ατζέντα ».


Ο Πατριάρχης Κύριλλος κάλεσε τους Ορθόδοξους πιστούς να προσευχηθούν για να παραμένει ο ρωσικός στρατός πιστός στην πνευματική αναζήτηση του που επιτρέπει τη χρήση όπλων εναντίον των δυνάμεων του κακού, για τη δικαιοσύνη και να σωθούν ζωές.

Μετάφραση Κριστιάν Άκκυριά για τον Ινφογνώμονα Πολιτικά, Αθήνα, 10.5.2016

http://infognomonpolitics.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου