''Εἰ ὁ Θεὸς μεθ' ἡμῶν, οὐδεὶς καθ' ἡμῶν.''

Σάββατο 2 Απριλίου 2016

Κοντά στην απελευθέρωση της Ράκας φτάνουν οι Κούρδοι της Συρίας

Οι δυνάμεις των Κούρδων της Συρίας ετοιμάζονται για τη μάχη της «απελευθέρωσης» της Ράκας,με τη συνεργασία του διεθνούς συνασπισμού που πολεμά τους τζιχαντιστές, σφίγγοντας τον κλοιό γύρω από το προπύργιο του «χαλιφάτου», δήλωσε την Πέμπτη ο ηγέτης του σοσιαλιστικού Κόμματος Δημοκρατικής Ένωσης (PYD), ο Σάλεχ Μουσλίμ.
Οι κουρδικές δυνάμεις προσπαθούν επί του παρόντος να θέσουν υπό τον έλεγχό τους «έναν διάδρομο μήκους 70 χιλιομέτρων που αποτελεί τη μοναδική δίοδο πρόσβασης των τρομοκρατών στην Τουρκία», εξήγησε.
Ο Μουσλίμ είπε ότι οι άνδρες στο Ισλαμικό Κράτος που αποχώρησαν από την Παλμύρα, μετά την κατάληψή της από τις δυνάμεις της συριακής κυβέρνησης, κατευθύνονται προς την Αζάζ μέσω Τουρκίας.
«Αυτός ο διάδρομος μεταξύ της Τουρκίας και της Ράκας πρέπει να κλείσει, με την αεροπορική υποστήριξη του συνασπισμού», υπογράμμισε.
«Οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF, η αραβοκουρδική συμμαχία όπου υπερισχύουν οι δυνάμεις των Κούρδων) ετοιμάζονται μαζί με τον συνασπισμό να απελευθερώσουν τη Ράκα», είπε ο Μουσλίμ σε συνάντηση που είχε με δημοσιογράφους στο Παρίσι.
Υπογράμμισε ωστόσο ότι είναι αναγκαίο «οι Άραβες κάτοικοι της περιοχής της Ράκας» να ενταχθούν στις κουρδικές δυνάμεις προκειμένου όλοι μαζί να απελευθερώσουν την πόλη. Σύμφωνα με τον Μουσλίμ οι Κούρδοι μαχητές, άνδρες και γυναίκες, ανέρχονται σε 40-50.000.

crashonline.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου