''Εἰ ὁ Θεὸς μεθ' ἡμῶν, οὐδεὶς καθ' ἡμῶν.''

Τετάρτη 6 Απριλίου 2016

Οι 6 χώρες όπου κατοικούν οι περισσότεροι άθεοι στον κόσμο




Έχετε αναρωτηθεί ποτέ ποιες είναι οι χώρες στον κόσμο με τους περισσότερους άθεους στον κόσμο;

Μία έρευνα που δημοσιεύει η βρετανική Independent, δείχνει τις 6 χώρες στις οποίες κατοικούν οι περισσότεροι άθεοι στον κόσμο. Όπως αναφέρει το δημοσίευμα όλο και περισσότεροι άνθρωποι στον κόσμο δεν πιστεύουν στο Θεό, κάτι το οποίο οφείλεται σε διαφόρους παράγοντες.
Διαβάστε αναλυτικά τις χώρες με τους περισσότερους άθεους στον κόσμο:
1) Κίνα
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η Κίνα έχει μακράν το μεγαλύτερο ποσοστό άθεων σε ολόκληρο τον κόσμο. Είναι χαρακτηριστικό ότι το Κομμουνιστικό Κόμμα το οποίο κυβερνά τη χώρα από το 1949, θεωρεί τη θρησκεία ως ένα μέσο καταπίεσης του προλεταριάτου, με τον Μάο Τσε Τούνγκ να καταστέλλει όλα τα θρησκευτικά κινήματα που αναπτύχθηκαν στη χώρα, καθόλη τη διάρκεια της 27χρονης διακυβέρνησης του.
2) Ιαπωνία
Η Ιαπωνία είναι μία ακόμη χώρα όπου το ποσοστό των άθεων που κατοικούν εκεί είναι υψηλό. Είναι χαρακτηριστικό ότι το 30 με 39% των ανθρώπων που κατοικούν στα νησιά της Ιαπωνίας δηλώνουν πεπεισμένοι άθεοι.
3) Τσεχία
Στην Τρίτη θέση βρίσκεται μία χώρα η οποία ίσως προκαλεί έκπληξη και αυτή δεν είναι άλλη από την Τσεχία, με τα ποσοστά των άθεων να κυμαίνονται από 30 έως 39%. Στα υψηλά ποσοστά του αθεϊσμού παίζουν ρόλο πολλοί παράγοντες, όπως για παράδειγμα το κομμουνιστικό παρελθόν της χώρας ή το γεγονός πως ο Καθολικισμός θεωρήθηκε ως Αυστριακής καταγωγής.
4) Γαλλία
Στη Γαλλία τουλάχιστον το 1/5 των ανθρώπων που κατοικούν εκεί είναι άθεοι. Είναι χαρακτηριστικό ότι το 1789 η Γαλλική επανάσταση ανέτρεψε το Ρωμαιοκαθολικισμό ως επίσημη θρησκεία του κράτους, ενώ το 1905 διαχωρίστηκε επίσημα η Εκκλησία από το Κράτος.
5) Αυστραλία
Μία ακόμη χώρα που παρουσιάζονται υψηλά ποσοστά αθεϊσμού είναι και η Αυστραλία με το ποσοστό τους να κυμαίνεται από 10 έως 19%. Σύμφωνα μάλιστα με το δημοσίευμα οι Χριστιανοί μειώνονται με την πάροδο του χρόνου όλο και περισσότερο.
6) Ισλανδία
Και σε αυτήν την περίπτωση το ποσοστό που δηλώνουν άθεοι κυμαίνεται από 10% έως 19%, με αποτέλεσμα να θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα ποσοστά παγκοσμίως.
http://www.huffingtonpost.gr/2016/03/24/viral-kina-tsexia-islandia_n_9540734.html
http://talantoblog.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου