''Εἰ ὁ Θεὸς μεθ' ἡμῶν, οὐδεὶς καθ' ἡμῶν.''

Κυριακή 13 Μαρτίου 2016

Πρώην Υπουργός Αμυνας των ΗΠΑ : Είμαστε πιο κοντά στην πυρηνική καταστροφή από ό, τι νομίζουμε !

Η πυρηική βόμβα μπορεί να μεταφερθεί ακόμα και στις ΗΠΑ σε πολυσύχναστο μέρος, όπως έξω από το Λευκό Οίκο... Θυμόμαστε τον Ψυχρό πόλεμο,όταν ΗΠΑ και ΕΣΣΔ απειλούσαν η μία την άλλη με πυρηνική εξόντωση. Τώρα όμως τα πράγματα είναι πολύ χειρότερα...
είπε πρώην υπουργός άμυνας των ΗΠΑ.
«Σήμερα ο κίνδυνος  κάποιου είδους πυρηνικής καταστροφής είναι μεγαλύτερος από ό, τι ήταν κατά  τη διάρκεια του ψυχρού πολέμου, και οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν μακάρια άγνοια αυτού του κινδύνου»,είπε ο Δρ William J Perry. Είμαστε επιστημονικά 3 λεπτά πριν την έκρηξη.
Υπάρχει η νέα απειλή της Βόρειας Κορέας,ότι έχει στην κατοχή της μικρές πυρηνικές κεφαλές,αν η Βόρεια Κορέαμπόρεσε να αναπτύξει μια βόμβα αρκετά μικρή ώστε να χωρέσει σε μια κεφαλή στη συνέχεια η «κραυγή τουΔράκου θα γίνει μια πραγματική απειλή».

 North Korean leader Kim Jong-un’s nuclear threats are scarier than you may realise. Picture: AFP/KCNA/KNS
Μέχρι στιγμής η ανακοίνωση παραμένει αναπόδεικτη, αλλά ο εκπρόσωπος του Υπουργείου 
Εξωτερικών των ΗΠΑ ,John Kirby ,είπε «παίρνουμε αυτά τα σχόλια στα σοβαρά».
« Θέλω να πω, σε αυτόν τον νεαρό άνδρα (ηγέτη Κιμ Γιονγκ-ουν) ότι έχει αποδειχθεί,  ότι είναι
απόλυτα πρόθυμος και ικανός να περιφρονήσει και να παραβιάσει τις διεθνείς υποχρεώσεις του
είπε.
Δεν είναι όμως μόνο η Βόρεια Κορέα που μας κάνει να ανησυχούμε.
Υπάρχει η πιθανότητα να γίνει μία πυρηνική επίθεση, που θα μπορούσε να κλιμακωθεί η διένεξη σε πόλεμο απόατύχημα ή εσφαλμένο υπολογισμό.Πιθανές χώρες που θα μπορούσε να συμβεί κάτι τέτοιο είναι η Ρωσία,η Κίνα,η Ινδία,το Πακιστάν,το Ιράν και η Β.Κορέα.
Ο Δρ Perry έχει εμπειρία από πρώτο χέρι των σχέσεων με τη Ρωσία, καθώς ήταν ο υπουργός άμυνας των ΗΠΑαπό το 1994 έως το 1997 και βοήθησε να διαπραγματευτεί μια συμφωνία που οι δύο χώρες διέλυσαν 4.000πυρηνικά όπλα.
Τα τελευταία χρόνια ο Ρώσος Πρόεδρος Πούτιν απείλησε έμμεσα τις ΗΠΑ μέσω του προϊστάμενου
της υπηρεσίας κρατικών μέσων της Ρωσίας, Dimitry Kiselyov, ότι η Ρωσία είναι η «μοναδική χώρα 
στον κόσμο που μπορεί να μετατρέψει τις ΗΠΑ σε ραδιενεργό σκόνη».
Κίνδυνος υπάρχει και από την φθίνουσα τιμή του πετρελαίου που πιέζει τη Ρωσία οικονομικά. 
Εξ αιτίας αυτού του προβλήματος ο Πούτιν θα μπορούσε να προκαλέσει μία στρατιωτική σύγκρουση της Ρωσίας με το ΝΑΤΟ ή τις ΗΠΑ.Το ίδιο οικονομικό πρόβλημα αντιμετωπίζει και η Κίνα με την επιβράδυνση της οικονομικής ανάπτυξης.Τοπρόβλημα είναι ο υπερεθνικισμός, το οποίο 
μεταφράζεται σε Αμερικανισμό και αντι-ιαπωνικό μένος στην περίπτωση της Κίνας                       
Τα τελευταία χρόνια, η Κίνα έχει αυξήσει τις στρατιωτικές δαπάνες και την οικοδόμηση των τεχνητών νησιών στηθάλασσα της Νότιας Κίνας, δημιουργώντας το δυναμικό της σύγκρουσης.
 A woman walks past a public television screen showing a North Korean missile. North Korean leader Kim Jong-un has ordered its nuclear arsenal readied for pre-emptive use at anytime. Picture: AFP/Jung Yeon-Je
Στην συμφωνία που επιτεύχθηκε με το ιράν για το πυρηνικό του πρόγραμμα αντιδρούν η αντιπολίτευση στις ΗΠΑ και το Ισραήλ με την δικαιολογία ότι δίνεται χρόνος στο ιράν για να αποκτήσει πυρηνική βόμβα.
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ  ΠΥΡΗΝΙΚΌΣ  ΠΌΛΕΜΟΣ
Ο δεύτερος λόγος που ο κόσμος είναι σε κίνδυνο από μια πυρηνική καταστροφή είναι λόγω της 
απειλής του περιφερειακού πυρηνικού πολέμου, κάτι που δεν υπήρχε κατά τη διάρκεια του ψυχρού πολέμου.Ινδία και πακιστάν έχουν σήμερα πυρηνικά όπλα.Οι δύο χώρες είχαν ξεκινήσει 3 πολέμους τον προηγούμενο αιώνα. Αν συγκρουστούν σήμερα υπάρχει ο κίνδυνος χρήσης των πυρηνικών όπλων.
Υπάρχει επίσης ο κίνδυνος τρομοκρατικού κτυπήματος με πυρηνικά όπλα,από τρομοκρατικές ομάδες.Η πυρηική βόμβα μπορεί να μεταφερθεί ακόμα και στις ΗΠΑ σε πολυσύχναστο μέρος,όπως έξω από το Λευκό Οίκο,και η πυροδότησή της θα προκαλέσει ακαριαία πάνω από 80.000 νεκρούς ,μεταξύ τους άτομα από το Κογκρέσσο ή ακόμα και ο Πρόεδρος των ΗΠΑ.Είναι ένα ακραίο σενάριο που μπορεί όμως να γίνει πραγματικότητα.
ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΝΗ NEWS : Corfiatiko.blogspot.com
http://www.triklopodia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου