''Εἰ ὁ Θεὸς μεθ' ἡμῶν, οὐδεὶς καθ' ἡμῶν.''

Σάββατο 19 Μαρτίου 2016

Ζιρινόφσκι: «Πρώτα το Κουρδιστάν, μετά βοήθεια σε Αρμενία, Ελλάδα και Βουλγαρία»

 ΔΗΛΩΣΗ ΣΟΚ
«Υπάρχει δυνατότητα επιστροφής των εδαφών τους, οι Αρμένιοι πρέπει να χρησιμοποιήσουν διπλωματικά, οικονομικά και πολιτικά μέτρα, καθώς και ηθικά και οποιαδήποτε άλλα μέτρα».

Αυτό δήλωσε ο επικεφαλής του Φιλελεύθέρου Δημοκρατικού Κόμματος της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Ζιρινόφσκι.

«Ας αφήσουμε τους Αρμενίους να αποφασίσουν. Βλέπετε τώρα οι Κούρδοι αγωνίζονται να ιδρύσουν το κράτος τους με τα ίδια τους τα χέρια! Οπότε οι Αρμένιοι ας κάνουν χρήση των διπλωματικών, οικονομικών και πολιτικών, ηθικών μέτρων ή και άλλων. Στο τέλος, ίσως, με την δύναμη των όπλων ανακτήσουν τη γη τους», δήλωσε ο Ζιρινόφσκι στο αρμενικό «Νιουζ».

Στην ερώτηση εάν η Ρωσία θα μπορούσε να υποστηρίξει την Αρμενία διπλωματικά, ο Ζιρινόφσκι έδωσε θετική απάντηση.

«Φυσικά και θα μπορούσαμε να υποστηρίξουμε την Αρμενία και τους Κούρδους, καθώς και τους Έλληνες, τους Βουλγάρους και τους Σύριους. Όλοι μισούν την Τουρκία. Η Τουρκία περιβάλλεται από εχθρούς: από δυτικά είναι οι Βούλγαροι και οι Έλληνες, ανατολικά είναι οι Αρμένιοι και οι Κούρδοι, στο νότο η Συρία και …τέλος η Τουρκία!

Αλλά αυτό δεν μπορεί να γίνει άμεσα, σε πέντε ή δέκα χρόνια ή αργότερα θα γίνει πραγματικότητα, γιατί προς το παρόν το άμεσο είναι η διατήρηση ενός ανεξάρτητου κουρδικού κράτους από τους Κούρδους που ζουν στην Τουρκία, τη Συρία, το Ιράν και το Ιράκ που ανέρχονται πάνω από 45 εκατομμύρια. Αυτό βρίσκεται στο προσκήνιο τώρα», είπε ο Ρώσος πολιτικός.

-- The Hellenic Information Team

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου