''Εἰ ὁ Θεὸς μεθ' ἡμῶν, οὐδεὶς καθ' ἡμῶν.''

Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2016

Σοκαριστικό δημοσίευμα: Οι Βρυξέλλες έχουν plan B για εγκλωβισμό των προσφύγων στην Ελλάδα

Σοκαριστικό δημοσίευμα: Οι Βρυξέλλες έχουν plan B για εγκλωβισμό των προσφύγων στην Ελλάδα
 
Στην αποκάλυψη ότι στα συρτάρια των Βρυξελλών υπάρχει ένα «plan Β» για το προσφυγικό, το οποίο προβλέπει τον εγκλωβισμό τους στην Ελλάδα, προχωρά η Wall Street Journal.

Σύμφωνα με την αμερικανική εφημερίδα, το σχέδιο αυτό το υποστήριζαν μέχρι πρότινος μόνο ακροδεξιοί ηγέτες στην Ευρώπη, ωστόσο εσχάτως χάνεται η πίστη στις δυνατότητες άλλων πολιτικών για την αντιμετώπισης της μεταναστευτικής κρίσης.
Ωστόσο, επισημαίνεται στο δημοσίευμα, πλέον ολοένα και περισσότεροι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι «αγκαλιάζουν» την ιδέα να εγκλωβίσουν στην Ελλάδα πρόσφυγες και μετανάστες προκειμένου να ανακόψουν την πορεία τους προς τη βόρεια Ευρώπη, αν και - όπως τονίζει η WSJ- «αυτό θα μπορούσε να προκαλέσει ανθρωπιστική κρίση στην Ελλάδα».
«Η Ελλάδα δεν θα ήταν το χειρότερο μέρος για να εκδηλωθεί μια ανθρωπιστική κρίση για μερικούς μήνες» αναφέρει χαρακτηριστικά Ευρωπαίος αξιωματούχος, προσθέτοντας ότι οι Έλληνες είναι πολύ πιο φιλικοί προς τους πρόσφυγες συγκριτικά με άλλους λαούς των Βαλκανίων ή της ανατολικής Ευρώπης.
Είναι ενδεικτικό ότι τέσσερις ανώτεροι αξιωματούχοι της ΕΕ δήλωσαν στην WSJ ότι η Ελλάδα, ως κράτος μέλος της ΕΕ, θα μπορούσε επίσης να λάβει μεγαλύτερη χρηματοδότηση από την Ευρώπη για να τα βγάλει πέρα με τους πρόσφυγες και τους μετανάστες.

Από Tilegrafima

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου