''Εἰ ὁ Θεὸς μεθ' ἡμῶν, οὐδεὶς καθ' ἡμῶν.''

Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2016

«Αναπάντητες» του Ερντογάν στον Πούτιν… στα πρόθυρα ρωσοτουρκικού πολέμου!




«Ο Ρώσος Πρόεδρος είναι ενήμερος σε σχέση με την επιθυμία του Τούρκου Προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να έχει μαζί του μια «προσωπική κουβέντα» μετά από την υποτιθέμενη παραβίαση του εναέριου του χώρου», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, χωρίς να προβεί σε κάποιο σχόλιο.
«Να σας θυμίσω ότι οι αντιπρόσωποι του Υπουργείου Άμυνας διέψευσαν τους τουρκικούς ισχυρισμούς για παραβίαση του εναέριου χώρου τους από αεροσκάφος μας. Αυτή λοιπόν είναι η θέση μας», κατέληξε ο Πεσκόφ.

Μία παραβίαση της προηγούμενης Παρασκευής από ρωσικό μαχητικό, επανέφερε τις …απειλές του Τούρκου Προέδρου που πλέον δήλωσε ότι θέλει να συναντήσει τον Ρώσο ομόλογό του, Βλαντίμιρ Πούτιν.

Ο Ερντογάν μάλιστα σύμφωνα με την εφημερίδα Vatan, έχει αποφασίσει να κλιμακώσει την ένταση στις σχέσεις της Τουρκίας με τη Ρωσία έχοντας δώσει εντολή να καταρρίπτονται τα ρωσικά μαχητικά όποτε παραβιάζουν τον τουρκικό εναέριο χώρο.

«Ζήτησα από το υπουργείο Εξωτερικών της χώρας μας να μεταφέρει την επιθυμία μου να συναντήσω τον κ. Πούτιν κατ’ ιδίαν. Προς το παρόν δεν έχω λάβει απάντηση σχετικά με αυτό» ανέφερε ο Ερντογάν αλλά απάντηση δεν πήρε…

tribune

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου