''Εἰ ὁ Θεὸς μεθ' ἡμῶν, οὐδεὶς καθ' ἡμῶν.''

Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2016

Το 2018 θα σαλπάρει το πιστό αντίγραφο του Τιτανικού - Οι επιβάτες θα φορούν στολές εποχής [φωτό]

Αν τελικά πάνε όλα καλά, το 2018 θα πλέει στις Ωκεανούς ο Τιτανικός ΙΙ. Ενα πλοίο πιστό αντίγραφο του αυτού που ναυάγησε στο παρθενικό του ταξίδι το 1912 παρασέρνοντας στο θάνατο χιλιάδες ανθρώπους.  Ο Τιτανικός ΙΙ, μια ιδέα του Αυστραλού επιχειρηματία και του πολιτικού Κλάιβ Πάλμερ που είναι ιδιοκτήτη; της Blue Star Line, θα είναι ίδιος ως την τελευταία λεπτομέρεια με το θρυλικό πλοίο που χάθηκε στα παγωμένα νερά του Ατλαντικού πριν από 100 και πλέον χρόνια.
Οταν κατασκευάστηκε ο Τιτανικός θεωρούνταν το πολυτελέστερο πλοίο όλων των εποχών κάτι το οποίο, όμως, δεν θα ισχύει και για τον Τιτανικό ΙΙ. Και αυτό γιατί τα σημερινά κρουαζιερόπλοια διαθέτουν ονειρικές ανέσεις και μοναδική χλιδή, τις οποίες, όμως, δεν θα διαθέτει ο Τιτανικός ΙΙ, μιας και θα είναι πιστό αντίγραφο του θρυλικού πλοίου. Ετσι, θα διαθέτει μόνο μια μικρή εσωτερική πισίνα, ένα χαμάμ και ένα γυμναστήριο που φυσικά δεν έχει καμία σχέση με αυτά που ξέρουμε σήμερα.
Οπως και το θεωρούμενο «αβύθιστο» πλοίο και το αντίγραφό του θα έχει καμπίνες πρώτης, δεύτερης και τρίτης θέσης, τραπεζαρίες και δωμάτιο για καπνίζοντες. Επίσης θα κατασκευαστούν ένα  Café Parisien και ένα Marconi Room, τα οποία υπήρχαν και στον Τιτανικό Ι, αλλά και η μεγάλη διπλή σκάλα, που όλοι όσοι έχουν δει την ταινία του Τιτανικού σίγουρα θυμούνται.




Από άποψη τεχνολογίας στα δωμάτια και στους κοινόχρηστους χώρους δεν θα υπάρχουν τηλεοράσεις, ωστόσο το πλοίο θα είναι εξοπλισμένο με όλα τα συστήματα ασφαλείας και τα συστήματα πλοήγησης τελευταίας τεχνολογίας και φυσικά θα διαθέτει σύγχρονη ντίζελ μηχανή και όχι ατμομηχανή. Θα υπάρχουν, ακόμη, σωστικές λέμβοι για όλους και όχι για μερικούς όπως στον Τιτανικό.
Ορισμένες πληροφορίες αναφέρουν ότι θα υπάρχουν και κοστούμια εποχής για όσους επιβάτες θέλουν να μπουν για τα καλά στο πνεύμα της εποχής.
Οι μόνες διαφορές του Τιτανικού ΙΙ με τον Τιτανικό Ι εντοπίζονται στο ελικοδρόμιο που θα διαθέτει το νέο πλοίο και δεν διέθετε το αρχικό και στο πλάτος καθώς το νεότερο θα είναι λίγο πιο ευρύτερο.
Ο Τιτανικός ΙΙ θα διαθέτει 840 καμπίνες και χωριτικότητα 2.456 επιβατών και 900 μελών πληρώματος. Το κόστος κατασκευής (η οποία θα γίνει σε ναυπηγείο της Κίνας) εκτιμάται ότι θα φθάσει τα 400 εκατ. λίρες.
Η κατασκευή του Τιτανικού ΙΙ ανακοινώθηκε το 2012 και αρχικά ήταν προγραμματισμένο να είναι έτοιμο το 2016. Τον περασμένο Οκτώβριο ανακοινώθηκε ότι η κατασκευή του θα καθυστερήσει και ότι θα ολοκληρωθεί το 2018.
Πάντως, δεν λείπουν εκείνοι που αμφιβάλλουν για το κατά πόσο το φιλόδοξο αυτό εγχείρημα θα καταφέρει ποτέ να ολοκληρωθεί.




























Από:pronews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου