''Εἰ ὁ Θεὸς μεθ' ἡμῶν, οὐδεὶς καθ' ἡμῶν.''

Κυριακή 10 Ιανουαρίου 2016

ΜΥΡΙΖΕΙ ΜΠΑΡΟΥΤΙ ΣΤΗ ΚΟΛΩΝΙΑ! Διαδηλώσεις ακροαριστερών και ακροδεξιών οργανώσεων

prwti-emfanisi-tou-islamofobikou-pegida-sti-bienni.w_hr
Εκατοντάδες γυναίκες συγκεντρώθηκαν σήμερα στα σκαλιά του καθεδρικού ναού της Κολωνίας για να διαμαρτυρηθούν για τις επιθέσεις που σημειώθηκαν τη νύχτα της Πρωτοχρονιάς...
 στην πόλη αυτή, στις οποίες σύμφωνα με τους μάρτυρες εμπλέκονται πολλοί νέοι «αραβικής ή βορειοαφρικανικής καταγωγής».

Οι γυναίκες κρατούσαν πλακάτ με συνθήματα όπως «Το όχι σημαίνει όχι. Αυτοί είναι οι νόμοι μας. Μείνετε μακριά μας» και «Όχι στη βία εναντίον γυναικών, είτε στην Κολωνία, είτε στη γιορτή μπύρας, είτε στην κρεβατοκάμαρα». Σύμφωνα με έναν δημοσιογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου πολλές είχαν σφυρίχτρες ή χτυπούσαν κατσαρόλες.

«Θέλουμε και πάλι να αισθανθούμε ασφάλεια (…) Είμαι εδώ για όλες τις μητέρες, τις κόρες, τις εγγονές, τις γιαγιάδες που θέλουν να κυκλοφορούν με ασφάλεια», εξήγησε η Μαρτίνα Σούμεκερς, η 57χρονη μουσικός που οργάνωσε την κινητοποίηση.
Το απόγευμα αναμένεται να γίνει στην Κολονία μια διαδήλωση του ακροδεξιού κινήματος Pegida στην οποία, σύμφωνα με την αστυνομία, αναμένεται να συμμετάσχουν περίπου 1.000 άνθρωποι.

Άλλοι τόσοι πάντως ήταν οι αριστεροί αντιδιαδηλωτές που συγκεντρώθηκαν το μεσημέρι στην απέναντι πλευρά της κεντρικής πλατείας της Κολονίας, κρατώντας πανό με συνθήματα όπως «Οι πρόσφυγες είναι καλοδεχούμενοι» και «Ο φασισμός δεν είναι άποψη, είναι έγκλημα».
Στην πλατεία αυτή, ανάμεσα στον Καθεδρικό και τον σιδηροδρομικό σταθμό, σημειώθηκαν τη νύχτα της Πρωτοχρονιάς πολλές επιθέσεις σε βάρος γυναικών. Το περιοδικό Spiegel έγραψε ότι έχουν γίνει ήδη περίπου 200 καταγγελίες, οι δύο από τις οποίες για βιασμό.
Η ομοσπονδιακή αστυνομία έχει ταυτοποιήσει 32 υπόπτους, από τους οποίους οι 22 έχουν αιτηθεί άσυλο στη Γερμανία. Τα επεισόδια αυτά, αλλά και η αδράνεια της αστυνομίας, έχουν προκαλέσει σάλο σε όλη τη χώρα.

Από: crashonline.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου