''Εἰ ὁ Θεὸς μεθ' ἡμῶν, οὐδεὶς καθ' ἡμῶν.''

Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2016

Ντόναλντ Τραμπ: «Θα είμαι ο καλύτερος πρόεδρος που δημιούργησε ποτέ ο Θεός»

Τραμπ: Οι αμερικανοί ηγέτες είναι όλοι τους ηλίθιοι και ελεγχόμενοι από τα λόμπι και τα συμφέροντα. Και ο πολυεκατομμυριούχος Ντόναλντ Τραμπ θα είναι υποψήφιος για το χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού κόμματος στις προεδρικές εκλογές του 2016, υποσχόμενος να αποδώσει ξανά στις ΗΠΑ το μεγαλείο τους.
«Θα είμαι ο καλύτερος πρόεδρος που δημιούργησε ποτέ ο Θεός για την απασχόληση», είπε ο Τραμπ στην ομιλία που εκφώνησε στον ουρανοξύστη Τραμπ Τάουερ του Μανχάταν. «Είμαι επισήμως υποψήφιος για την προεδρία των ΗΠΑ και θα ξαναδώσουμε στη χώρα μας το μεγαλείο της», συνέχισε.
Ο 69χρονος επιχειρηματίας κατηγόρησε τους Αμερικανούς ηγέτες που, όπως είπε, είναι όλοι τους "ηλίθιοι" και "ελεγχόμενοι από τα λόμπι και τα συμφέροντα".
«Η χώρα μας έχει πραγματικά προβλήματα. Οι εχθροί μας γίνονται πιο ισχυροί κι εμείς γινόμαστε πιο αδύναμοι».
Ο Τραμπ έκανε περιουσία στον κατασκευαστικό τομέα. Είναι επίσης ο ιδιοκτήτης του οργανισμού Miss Universe και ο παραγωγός της τηλεοπτικής εκπομπής "The Apprentice". Στο παρελθόν είχε και άλλες φορές εκφράσει την επιθυμία να είναι υποψήφιος (το 1988, το 2000, το 2004 και το 2012) για την προεδρία, όμως έκανε πίσω και στις τελευταίες εκλογές υποστήριξε τον Μιτ Ρόμνεϊ.
Μέχρι στιγμής, το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών διεκδικούν 12 υποψήφιοι ενώ είναι πιθανόν ο αριθμός τους να αυξηθεί τις επόμενες ημέρες, όταν θα ανακοινώσουν την υποψηφιότητά τους και άλλα στελέχη του κόμματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου