''Εἰ ὁ Θεὸς μεθ' ἡμῶν, οὐδεὶς καθ' ἡμῶν.''

Κυριακή 27 Δεκεμβρίου 2015

Οργή μουσουλμάνων στη Βιθυνία για ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο

Οργή μουσουλμάνων στη Βιθυνία για ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο
Ο Δήμος της περιοχής Μάλτεπε* θεώρησε καλό, µε την ευκαιρία της Πρωτοχρονιάς, να στολίσει την κεντρική πλατεία, όπου βρίσκεται και η κεντρική αγορά.

 Έτσι, τοποθέτησε εκεί χριστουγεννιάτικο δέντρο µε στολίδια και φωταγώγησε την πλατεία και τους γύρω δρόμους. Μια ομάδα δημοτών, όμως, είχε διαφορετική γνώμη.
Συγκεκριμένα, περίπου 60 άτομα, µετά την προσευχή τους στο τζαμί της περιοχής, έφθασαν στην πλατεία και διαδήλωσαν ενάντια στην απόφαση του Δήμου.
«Ο τσαρλατάνος που λέγεται Αϊ-Βασίλης είναι “πατέρας” των χριστιανών. Θα διορθώσετε αμέσως το λάθος σας!», ήταν το αίτημα που εξέφρασαν. Πριν από τη διαμαρτυρία τους, οι συγκεντρωμένοι κράτησαν ενός λεπτού σιγή προς τιμή των «πεσόντων υπέρ πατρίδας µαρτύρων».
Αμέσως µετά ο εκπρόσωπος των διαδηλωτών Μπουλέντ Γκιούρπιναρ, είπε: «Τα Χριστούγεννα είναι γιορτή των χριστιανών. Αυτοί μπορούν να τα γιορτάζουν όπως νομίζουν. Να τα χαίρονται. Εμείς απευθυνόμαστε στους ταγούς του δήμου του Μάλτεπε: Εμείς είμαστε µουσουλμάνοι.


»Μας επιβάλλεται [από τη θρησκεία µας] να προσηλυτίζουμε για την αλήθεια. Εμείς θα τους πούμε “κάντε πίσω από το λάθος σας. Μην παίζετε µε τις ευαισθησίες µας. Σε γειτονιά μουσουλμάνων δεν πουλάνε σαλιγκάρια” [σ.σ.: τα απαγορεύει η θρησκεία].
»Δεν θα σας αφήσουμε το τοπίο ελεύθερο. Διορθώστε αμέσως το λάθος σας. Δεν θέλουμε εδώ δέντρα χριστουγεννιάτικα. Σε µια γειτονιά, σε µια χώρα που το 99% κατοικείται από μουσουλμάνους, αυτά δεν γίνονται.
»Εδώ, στον τόπο αυτό, ο σουλτάνος µας ο Πορθητής έδωσε την τελευταία του πνοή. Γι’ αυτό δεν θέλουμε εδώ τσαρλατάνους». Μετά την ανακοίνωση του Μ. Γκιούρπιναρ οι διαδηλωτές φώναξαν το σύνθημα «Είμαστε οι απόγονοι του Πορθητή» και διαλύθηκαν.
* Μάλτεπε: Βρύας Βιθυνίας.
** Αναδημοσίευση από την εφημερίδα Απογευματινή της Κωνσταντινούπολης

Από  pontos-news

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου