''Εἰ ὁ Θεὸς μεθ' ἡμῶν, οὐδεὶς καθ' ἡμῶν.''

Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2015

Ο γκρίζος λύκος του κακού που οδήγησε το ρυπαρό γένος στη Μικρασία


Ο Ερντογάν προκαλεί τη Ρωσία: Στέλνει «Γκρίζους Λύκους» στην Κριμαία
Ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, δε δείχνει καμία πρόθεση να μειώσει τις εντάσεις μεταξύ της χώρας του και της Ρωσίας, όπως σημειώνει η ‘Gazetatema’.

Ρωσικά μέσα ενημέρωσης - συνεχίζει το δημοσίευμα - αναφέρουν ότι ορισμένα μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης «Γκρίζοι Λύκοι» έχουν φωτογραφηθεί στην Κριμαία.

Η ίδια οργάνωση ανέλαβε την ευθύνη για τη δολοφονία του Ρώσου πιλότου του οποίου το αεροσκάφος καταρρίφθηκε στη Συρία τον περασμένο μήνα.

Οι «Γκρίζοι Λύκοι» είναι μια άτυπη οργάνωση των Τούρκων στρατιωτικών εξτρεμιστών.



Σε μια φωτογραφία που δημοσιεύεται στα ρωσικά μέσα ενημέρωσης δείχνει τον Ουκρανό εξτρεμιστή Ισλιάμοφ στην Κριμαία.

«Τούρκοι πατριώτες ‘Μποζκουρτλάρ’ ήρθαν για να βοηθήσουν του Ουκρανούς αδελφούς», γράφει ο Ισλιάμοφ στη φωτογραφία, σημειώνει το δημοσίευμα.

-
Στο δημοσίευμα αυτό, αναγνώστης σχολιάζει:

«Οι Γκρίζοι Λύκοι ή Bozkurtlar είναι στα τουρκικά ένα συμβολικό πρόσωπο από την τουρκική μυθολογία.

Σύμφωνα με αυτήν, υπήρχε ένα γκρίζος λύκος, που οδήγησε τους πρωτό-τουρκους από τις στέπες της Μογγολίας προς τη Δύση, στη Μικρά Ασία.

Σήμερα, ο κάθε πατριώτης Τούρκος ή εθνικιστής που προσβλέπει στην επεκτατική πολιτική της χώρας του, αποκαλείται ‘γκρίζος λύκος’ και δεν είναι καμία επίσημη έκφραση ή παράλληλη δομή στην Τουρκία.

Οι Τούρκοι αυτοί εθνικιστές ψηφίζουν παραδοσιακά το Εθνικιστικό Κόμμα (MHP) που είναι το 3ο κόμμα στην Τουρκία.

Κυρίως σε αυτό το εθνικιστικό ρεύμα ακολουθούν νέοι από 18 έως 30 ετών που σχετίζονται κυρίως με την χωροφυλακή ή το στρατό και δεν ασχολούνται με την εσωτερική πολιτική της Τουρκίας.

Έχουν οργανώσεις σε κάθε γωνιά της Τουρκίας και σχέσεις με συναφείς ενώσεις πρωτο-τούρκων του Αζερμπαϊτζάν, του Ιράν (εκεί υπάρχουν καμιά 30ά χιλιάδες Τούρκοι), το Κιργιστάν, το Καζακστάν, το Ουζμπεκιστάν, το Τουρκμενιστάν κλπ., από εκεί δηλαδή που έχει προέλθει ο λαός τους».
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου