''Εἰ ὁ Θεὸς μεθ' ἡμῶν, οὐδεὶς καθ' ἡμῶν.''

Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2015

ΑΠΟΧΩΡΟΥΝ ΟΙ ΠΥΡΑΥΛΟΙ PATRIOT ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

908c5c6c6d206abcfd00064761db
Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Είναι γνωστή η υποκρισία του ΝΑΤΟ και η ανευθυνότητα του στις εξαγγελίες δήθεν της προάσπισης των κρατών μελών από εξωτερικές απειλές.
Σήμερα το ΝΑΤΟ είναι μια παγκοσμία δύναμη χωροφυλακής για την προώθηση των αρχών της Νέας Τάξης, αδιαφορώντας για τις εκατόμβες των θυμάτων που συσσωρεύει στο πέρασμα της.
Αυτό το έχουμε νοιώσει πολύ καλά στην σύγχρονη ιστορία της Ελλάδας, καθώς επανειλημμένα άφησε απροστάτευτη την χώρα μας από εξωτερικές απειλές και κυρίως από την προκλητικότητα της γειτονικής Τουρκίας.
Τώρα ήρθε η ώρα και οι «φίλοι» και «σύμμαχοι» μας Τούρκοι να νοιώσουν και αυτή την συμμαχική «αλληλεγγύη» της νατοϊκής συμμαχίας.
Έτσι σε μια πολύ δύσκολη συγκύρια οι περίφημοι πύραυλοι Patriot που είχε εγκαταστήσει το ΝΑΤΟ στα νότια σύνορα της Τουρκίας, (συγκεκριμένα στις περιοχές Kahramanmaras, Adana και Gaziandep), υποτίθεται για την προάσπιση της ασφάλειας της από τις επιθέσεις των εξτρεμιστών της Συρίας, παρά τις μεγαλόστομες εξαγγελίες υπέρ της Τουρκίας από τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ, πρόκειται να αποχωρήσουν σύμφωνα με τα τουρκικά δημοσιεύματα.
Η αποχώρηση αυτή γίνεται παρά τις επανειλημμένες αιτήσεις της τουρκικής κυβέρνησης να παραμείνουν ως έχουν, ένεκα των προσφάτων εξελίξεων στην περιοχή.
Ειδικά οι γερμανικής προέλευσης πύραυλοι που είχαν εγκατασταθεί στην περιοχή του Kahramanmaras στην νοτιοανατολική Τουρκία, πρόκειται να αποχωρήσουν την ερχόμενη εβδομάδα παρά το αίτημα του εκπροσώπου του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, Tanju Bilgiç, να παραταθεί  η παραμονή τους στην περιοχή.
Η εξέλιξη αυτή έχει ανησυχήσει έντονα την Άγκυρα και όπως έγραψε χαρακτηριστικά η τουρκική εφημερίδα Zaman, η Τουρκία εκπέμπει σήμα SOS για την αεράμυνα της καθώς αφήνεται απροστάτευτη από πιθανές βολές εχθρικών πυραύλων. Υπενθυμίζεται ότι το μόνο σύστημα αντιμετώπισης των επιθετικών πυραύλων Scud, είναι οι Patrıot, γι’ αυτό και οι Τούρκοι είχαν δώσει μεγάλη σημασία στην εγκατάσταση τους στην νοτιοανατολική Τουρκία.
Άλλη λοιπόν μια μεγάλη «τρύπα» για την.. «πανίσχυρη» Τουρκία!

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος

http://nikosxeiladakis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου