''Εἰ ὁ Θεὸς μεθ' ἡμῶν, οὐδεὶς καθ' ἡμῶν.''

Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2015

ΑΠΟ ΤΙ «ΤΡΕΜΕΙ» Ο ΝΤΑΒΟΥΤΟΓΛΟΥ ;

φοτογρα 
Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Την έντονη ανησυχία του για την πιθανότητα επικίνδυνης συρρίκνωσης της Τουρκίας,
εξέφρασε με ανοιχτό τρόπο ο ίδιος ο Τούρκος πρωθυπουργός, Αχμέτ Νταβούτογλου, σε σημαντική ομιλία του στους μεγαλύτερους οικονομικούς προάγοντες της γειτονικής χώρας.
Από την ομιλία του αυτή φάνηκε ξεκάθαρα πως ο νεοοθωμανιστής Αχμέτ Νταβούτολγου, εν όψει πολύ σημαντικών εξελίξεων με κύριο θέμα την αναμενόμενη από την Άγκυρα τουρκική εισβολή στην Συρία, εξέφρασε για πρώτη φορά την έντονη ανησυχία του για το τι μπορεί να επακολουθήσει μια τέτοια εξέλιξη.
Η συγκέντρωση μεγάλων στρατιωτικών δυνάμεων στα σύνορα με την Συρία και η άφιξη των αμερικανικών F-15 στο Ιντζιρλίκ, έχουν ανησυχήσει έντονα κάποιους δημόσιους παράγοντες στην χώρα και έχουν προωθήσει αυτές τις ανησυχίες τους στην κυβέρνηση επισημαίνοντας τις συνέπειες μιας εισβολής στην Συρία, την ίδια ώρα που εκεί μάχονται τουλάχιστον πέντε ξένες δυνάμεις, ενώ μέσα στην ίδια την Τουρκία συνεχίζεται με αμείωτη ένταση ο πόλεμος με τους Κούρδους του ΡΚΚ.
Χαρακτηριστικό του κλίματος που δημιουργείται στην τουρκική πρωτεύουσα, είναι ότι ένας από τους βετεράνους Τούρκους αξιωματικούς, ο καθηγητής στρατηγικών μελετών İsmail Yılmaz, προειδοποίησε τους Ερντογάν – Νταβούτογλου ότι οδηγούν την Τουρκία σε όλεθρο και ότι θα πληρώσει πολύ ακριβά η χώρα μια εισβολή στο συριακό έδαφος..
Όπως ανέφερε σε σχετικό δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας Zaman, ο Τούρκος βετεράνος αξιωματικές τόνισε πως αν δεν υπάρχει προηγούμενη σαφή απόφαση του ΝΑΤΟ αλλά και του ΟΗΕ να στηρίξει μια τουρκική επέμβαση στην Συρία, αυτό θα αποβεί όλεθρος για την Τουρκία και το Βιετνάμ θα φαντάζει περίπατος μπροστά στις συνέπειες από μια τέτοια τουρκική επιχείρηση.
Στο ίδιο μήκος κύματος και ο πρόεδρος του «Τούρκικου Ινστιτούτου Μέσης Ανατολής και Αφρικής», Serhat Erkmen, προειδοποίησε την τουρκική κυβέρνηση ότι μια εισβολή στην Συρία στην περιοχή που ελέγχεται από τους Τζιχαντιστές, θα σηματοδοτήσει την έναρξη μιας σειράς επιθέσεων μέσα στην Τουρκία από φανατικούς μουσουλμάνους που θα αναστατώσουν και θα πλήξουν την ίδια την χώρα σε οδυνηρό, όπως τονίσει χαρακτηριστικά, βαθμό.
Όλα αυτά ενώ αναμένουν στην Τουρκία την έναρξη της G-20 στην Αττάλεια, για να δουν αν θα υπάρξει κάτι σημαντικό στο φλέγων αυτό ζήτημα.
Ίδωμεν!

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
http://nikosxeiladakis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου