''Εἰ ὁ Θεὸς μεθ' ἡμῶν, οὐδεὶς καθ' ἡμῶν.''

Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2015

"Η Ελλάδα μπορεί να ζήσει χωρίς δανεικά αλλά όχι χωρίς ιδανικά"! Ομιλία του Στρατηγού Κωνσταντίνου Ζιαζιά

"Η Ελλάδα μπορεί να ζήσει χωρίς δανεικά αλλά όχι χωρίς ιδανικά"! Ομιλία του Στρατηγού Κωνσταντίνου Ζιαζιά
“Η Ελλάδα μπoρεί να ζήσει χωρίς δανεικά. Δεν μπορεί να ζεί χωρίς ιδανικά. Ας ξανά δώσουμε στα παιδία μας την πίστη στον Θεό , την φιλοπατρία , την τεκμηριομένη πεποίθηση για την διαχρονική πορεία του ελληνισμού και θα δούμε την νέα γενία να δημιουργεί και να αναδημιουργεί μια καινούργια Ελλάδα.Μια Ελλαδα δημοκρατική ,μαχητική , ταγμένη να πρωτοπορεί πολιτιστικά και οικονομικά. Είμαι αισιόδοξος γιατι ειμαι Έλληνας”.

Τα λόγια ανήκουν στον Στρατηγό Κωνσταντίνο Ζιαζιά ,πρώην Α/ΓΕΣ. Αξιωματικός που τίμησε τα γαλόνια του αποφασίζοντας να μην τα διαπραγματευθεί ούτε στιγμή με αντάλλαγμα την παραμονή στην καρέκλα. Αρχηγός που δεν λειτούργησε ούτε δευτερόλεπτο “παρακρατικά” ακόμη κι όταν τον “χτυπούσαν”. Και δημόσιο πρόσωπο που δεν δίστασε ποτέ να πει την άποψή του, είτε φορώντας τη στολή του ,είτε χωρίς αυτή.
Το αποτέλεσμα γνωστό. Εκείνος είναι εκτός στρατεύματος κι άλλοι που πιθανόν έκαναν όσα εκείνος αρνηθηκε νομίζουν ότι είναι ακόμη “ενεργοί”. Ο Ζιαζιάς κέρδισε την αναγνώριση των ανθρώπων που διοικησε αλλά και της κοινής γνώμης , άλλοι εισπάττουν πίσω από την πλάτη τους τη χλεύη που τους αξίζει.
Ο Ζιαζιάς δεν μιλά συχνά. Μίλησε σε εκδήλωση της ΑΧΕΠΑ με θέμα τους Βαλκανικούς Πολέμους.
Στο τέλος της ομιλίας του ο Στραττηγός Ζιαζιάς ήταν χείμαρρος για όσα συμβαίνουν σήμερα στη χώρα. Μίλησε με γλώσσα σκληρή για τους κατακτητές του σήμερα .
Αυτούσιος ο επίλογος της ομιλίας του που προκάλεσε αίσθηση στο ακροατήριο:
Αν θελουμε και σήμερα να αγωνιστούμε για να ξεφύγουμε απο την απαισιοδοξία και να βρούμε ερείσματα για μια ανορθωση του Έθνους, μετά απο την κρίση,ας μελετήσουμε προσεκτικά τα διδάγματα της περιόδου 1893-1912 . Σήμερα η εθνική αναγέννηση δεν θα έχει πολεμική μορφή όπως τότε. Θα έχει ειρηνικό περιεχόμενο, πολιτιστικό , ηθικό και κοινωνικό. Αλλα θα βασίζεται και παλι σε αξίες και ιδανικα. Η Ελλάδα μπόρει να ζήσει χωρίς δανεικα. Δεν μπορεί να ζεί χωρίς ιδανικά. Ας ξανά δώσουμε στα παιδία μας την πίστη στον Θεό , την φιλοπατρία , την τεκμηριωμένη πεποίθηση για την διαχρονική πορεία του ελληνισμου και θα δούμε την νέα γενιά να δημιουργει και να αναδημιουργεί μια καινούργια Ελλάδα.Μια Ελλαδα δημοκρατική ,μαχητική , ταγμένη να πρωτοπορεί πολιτιστικά και οικονομικά. Είμαι αισιόδοξος γιατι ειμαι Έλληνας.
Κυρίες και Κύριοι,
Είναι ανάγκη να υπογραμμισθεί πως η αξία των ιστορικών γεγονότων συνιστάται στη συναγωγή διδαγμάτων για το παρόν και το μέλλον διαφορετικά οδηγουμαστε στην ταρίχευση της ιστορίας και στον περιορισμό σε τυπικούς εορτασμούς. Και είναι αναντίλεκτο ότι σήμερα περισσότερο απο ποτέ τα διδάγματα των βαλκανικών πολέμων είναι ολοφάνερα και αποτελούν αφορμες εθνικης αυτογνωσίας και συλλογικών πράξεων.Αυτες τις μοναδικές αξίες έχουμε χρέος να μεταλαμπαδεύσουμε στους νεότερους , ώσπου να επανέλθει η αξιοπρεπεια και η δικαιοσύνη στην πατρίδα μας .
Γιατι ‘’Αυτά τα δέντρα δεν βολευονται με λιγότερο ουρανό, Αυτες οι πέτρες δεν βολεύονται κάτω απο ξένα βήματα, Αυτά τα πρόσωπα δεν βολεύονται παρά μόνο στον ήλιο, Αυτές οι καρδιές δεν βολεύονται παρά μόνο στο δίκαιο.
Κατακτητές επίδοξοι υπάρχουν και σημερα ,με νέα ονόματα, πιο κομψά,δήθεν αθώα,μα πιο επικίνδυνοι ,που σημερα η χώρα μας υπομένει και υποφέρει. Αγνοούν ωστόσο οι Ευρωπαίοι Ηγεμονες και οι νεόκοποι ντόπιοι δήθεν επαναστάτες,την αγωνιστική ελληνική κουλτούρα και ψυχοσύνθεση.Στον απάνθρωπο ευρωπαϊκό ορθολογισμό,οι Έλληνες αντιπαρατάσσουμε ,την ψυχή τους, που δεν μετριέται σε ευρώ και ομόλογα,αλλα με της ψυχής το στρέμμα,στους ωμους εκβιασμούς και τα απειλητικά ψευτοδιλήμματα,την ηρωική αντίσταση και τις αξεπέραστες διλημματικές εκφράσεις,"Η Ταν Η επι Τας" και "Ελευθερία η Θάνατος ",που οδηγούν σε προσωπικά και συλλογικά ολοκαυτώματα .Αυτα τα ολοκαυτώματα αξιολογούν την ελευθερία ως απόλυτο και μη διαπραγματεύσιμο ουτε ανταλλάξιμο περιεχόμενο ζωης.
Διδασκόμενοι απο τα λάθη του παρελθόντος,ας αντλήσουμε σοφία και αρετή για το μέλλον.Το μέγα δίδαγμα της μεγάλης εξόρμησης του 12 -13 ειναι η ανάγκη πειθαρχίας, Ομόνοιας, ομοψυχίας όλων των Ελλήνων και υποταγής του ατόμου στην έννοια του συμφέροντος του Έθνους.
Ευγνώμονες στους επώνυμους και ανώνυμους αγωνιστες του Εθνους και σε πνευματική πανδαισία, κλείνουμε ευλαβικά το γόνυ, για απότιση με υπερηφάνεια , του οφειλόμενου φόρου τιμής και ας βροντοφωνάξουμε σε όσους στρέφουν βέβηλο βλέμμα στην ιερή αυτή γη ότι εδώ είναι Ελλάδα, είναι η γη του Αλεξάνδρου , γη Ελληνική , το λέει η ιστορία , το δείχνουν οι τάφοι των πατέρων μας ,το επιβάλουν τα ατσάλινα των Ελλήνων στήθη. Το τραγουδούν και τα πουλιά ,το λένε και τα άψυχα ακόμη , και οι πέτρες και τα βουνά και τα κλαριά.Γιατί η Μακεδονία , δεν είναι μόνο Ελληνική.Η Μακεδονία ειναι η ίδια η Ελλάδα. Η Ελλάδα του μύθου και της ιστορίας . Η Ελλάδα των ηρωών και των Θεών .Όλοι μας ας αφήσουμε τον λογισμό μας και ας θυμηθούμε τα μεστά και διδακτικα λόγια του εθνικου μας ποιήτη Κωστη Παλαμά ‘’Χρωστάμε σε εκείνους που μας γέννησαν κριτες θα μας δικάσουν οι αγέννητοι ,οι νεκροι."

Από onalert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου