''Εἰ ὁ Θεὸς μεθ' ἡμῶν, οὐδεὶς καθ' ἡμῶν.''

Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2015

Η Ρωσία δεν εγκαταλείπει τους συμμάχους της: 100.000 τόνοι σιταριού έστειλε στην Συρία για να τραφεί ο λαός


Στις διεθνείς ειρηνευτικές συνομιλίες που διεξήχθησαν στην Βιένη την περασμένη Παρασκευή, στις οποίες η Ρωσία διαδραμάτισε κεντρικό ρόλο,
η Μόσχα ανακοίνωσε ότι επιθυμεί οι αντιπολιτευόμενες οργανώσεις να μετάσχουν στις μελλοντικές συνομιλίες για την κρίση στη Συρία και αντήλλαξε έναν κατάλογο με 38 ονόματα με την Σαουδική Αραβία.
Ο κατάλογος αυτός περιελάμβανε κυρίως πρώην και νυν μέλη του Εθνικού Συνασπισμού των Συριακών Επαναστατικών και Αντιπολιτευόμενων Δυνάμεων (SNC), δηλαδή τον υποστηριζόμενο από τη Δύση συνασπισμό της συριακής αντιπολίτευσης, γράφει σήμερα η ρωσική εφημερίδα Kommersant.
Την ίδια ώρα και πάλι όσον αφορά τη Συρία ο Ρώσος υπουργός Γεωργίας Αλεξάντερ Τκάτσεφ δήλωσε σήμερα στο πρακτορείο ειδήσεων RIA ότι η Μόσχα παρείχε βοήθεια 100.000 τόνων σιταριού στον συριακό λαό, επιβεβαιώνοντας προηγούμενες πληροφορίες που είχε το Reuters από καλά πληροφορημένες πηγές.
Μια μάλιστα από τις πηγές αυτές είχε διευκρινίσει σχετικά ότι το σιτάρι δόθηκε «στο πλαίσιο της παροχής ανθρωπιστικής βοήθειας στον συριακό λαό», ενώ μια άλλη είχε σημειώσει ότι η βοήθεια αυτή έχει ήδη φτάσει στη Συρία. «Η συριακή κυβέρνηση την έχει λάβει», σύμφωνα με την ίδια.

http://fonaklas.blogspot.gr/2015/11/100000.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου