''Εἰ ὁ Θεὸς μεθ' ἡμῶν, οὐδεὶς καθ' ἡμῶν.''

Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2015

Το πόρισμα των Ρώσων για την πτήση MH17 και τους BUK - ΒΙΝΤΕΟ

Image

Η πτήση της Malaysia Airlines MH17 καταρρίφθηκε πάνω από την ανατολική Ουκρανία, από έναν ρωσικής κατασκευής Buk 9M38M1 πύραυλο στις 17 Ιουλίου του 2014, δήλωσε ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβούλιου για την Ασφάλεια Tjibbe Joustra κατά την παρουσίαση της έκθεσης του διοικητικού συμβουλίου σχετικά με τη συντριβή του αεροσκαφους.Η κεφαλή του πυραύλου δήλωσε ηταν 9N314M.
Αυτή η εκδοχή έρχεται σε αντίθεση με το συμπέρασμα της ρωσικης εταιρείας όπλων Almaz-Antei, η οποία ισχυρίζεται ότι ο πύραυλος ειχε την παλαιότερη κεφαλή, 9N314.

Σύμφωνα με την παρουσίαση του ολλανδικού διοικητικού συμβουλίου, ο πύραυλος Buk ξεκίνησε από μια περιοχή κοντά στην πόλη της Snizhne ανατολικά της πόλης Τορέζ, η οποία αντιστοιχεί σε πληροφορίες απο έρευνα της ιστοσελίδας Bellingcat. Ωστόσο και αυτό ειναι αντίθετο με τα αποτελέσματα της Almaz-Antei, σύμφωνα με την οποία ο πύραυλος εκτοξεύθηκε από το χωριό Zaroshchenske.


Σύμφωνα με την ρωσικη εταιρεία τα αποτελέσματα της έρευνας επιβεβαιώνουν ότι το MH17 έπεσε οταν ηταν πανω από μια περιοχή που τελούσε υπό τον έλεγχο των δυνάμεων της Ουκρανίας. "Σήμερα μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα ότι, αν το Boeing το ριξαν πυραυλοι Buk, τότε ήταν 9M38 από την πυκνοκατοικημένη περιοχή της Zaroschenskoye," δήλωσε ο Μιχαήλ Μαλισέβσκι, σύμβουλος του επικεφαλής μηχανικου για το πυραυλικό σύστημα Buk της Almaz-Antey.
Η τελευταία φορα που κατασκευάστηκαν πυραυλοι τετοιου τύπου ηταν στη Σοβιετική Ένωση το 1986 και η Ρωσία απέσυρε τους υπόλοιπους 9M38 το 2011, καθώς η περίοδος λήξης του πυραύλου είναι τα 25 έτη, συμπεριλαμβανομένων όλων των πιθανών παρατάσεων

Η εταιρεία έφτασε σ' αυτο το συμπέρασμα μετα απο δύο προσομοιώσεις.

Πριν το πόρισμα της ολλανδικής έκθεσης, αξιωματούχοι στην Almaz Antey, παρουσίασαν τα αποτελέσματα ενός πειράματος που διεξήγαγαν στο πλαίσιο της δικής τους έρευνας για την κατάρριψη του MH17. Οι υπάλληλοι της εταιρείας έδειξαν ένα σύντομο βίντεο του Buk να εκρήγνυται κοντά στο τμήμα της μύτης του IL-86, ένα αεροσκάφος της Σοβιετικής εποχής περίπου το ίδιο μέγεθος με τα Boeing 777 που χρησιμοποιούνται από τη Malaysia Airlines. Η Almaz Antey δήλωσε οτι τα αποτελέσματα έδειξαν οτι το αεροσκάφος χτυπήθηκε απο πύραυλο Buk, πράγμα που σημαίνει ότι έγινε απο ουκρανική συστοιχία πυραύλων και οχι απο την πόλη Snizhne, όπως προκύπτει από την έρευνα που αναφέρουν Δυτικά ΜΜΕ.

Επιπλέον με αυτον τον τρόπο επίσης ανακάλυψαν ότι ο πύραυλος ήταν ένα παλιότερο μοντέλο BUK 9M38 από μια περιοχή υπό τον έλεγχο των ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας, σε αντίθεση με τα στοιχεία της έρευνας υπο την ολλανδική ηγεσία.  Οι εκπρόσωποι της Almaz-Antey είναι σίγουροι ότι η θεωρία τους για το πώς συνέβη η πτωση της πτήσης ειναι σωστή, και θα μπορούσε να εξακριβωθεί βρίσκοντας θραύσματα του πυραύλου 9M38 στα σώματα και στις αποσκευές των θυμάτων.


Δειτε τις προσομοιώσεις της Almaz-Antey




Όπως φαίνεται οι ρωσοι ερευνητές επαναλαμβάνουν τα λεγώμενα του ρωσικού Υπουργείου Άμυνας, οτι δηλαδη ο πύραυλος εκτοξεύθηκε από το χωριό Zaroshchenke, το οποίο η Ρωσία λέει ότι ήταν υπό τον έλεγχο της κυβέρνησης της Ουκρανίας τη στιγμή της καταρρίψης.
Η Ρωσία εχει φτάσει σε διάφορες αντικρουόμενες θεωρίες στις οποιες πάντα φταίει η Ουκρανία για την κατάρριψη. Οι περισσότερες θεωρίες, εχουν αποδειχθεί ανυπόστατες.

Πηγη - SputnikNews, RT, KyivPost
Απόδοση - Μετάφραση - OnAlert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου