''Εἰ ὁ Θεὸς μεθ' ἡμῶν, οὐδεὶς καθ' ἡμῶν.''

Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2015

Δικτατορία Ερντογάν: Η αστυνομία κατέλαβε δυο τηλεοπτικούς σταθμούς

Δικτατορία Ερντογάν: Η αστυνομία κατέλαβε δυο τηλεοπτικούς σταθμούς
Με εντολή του σουλτάνου Ερντογάν η τουρκική αστυνομία κατέλαβε με τη βία δύο τηλεοπτικά δίκτυα που πρόσκεινται στην αντιπολίτευση, τέσσερις μόλις ημέρες πριν τις βουλευτικές εκλογές.

Σε ζωντανή μετάδοση μπροστά στις κάμερες οι δυνάμεις ασφαλείας εισέβαλαν νωρίς το πρωί της Τετάρτης στην έδρα του Bugűn TV και του Kanaltűrk στην Κωνσταντινούπολη.
Σημειώνεται ότι η μητρική εταιρεία των δύο τηλεοπτικών σταθμών Koza-Ipek έχει τεθεί από τη δικαιοσύνη υπό επιτροπεία. Οι δυο τηλεοπτικοί σταθμοί πρόσκεινται στον ορκισμένο εχθρό της τουρκικής κυβέρνησης ιμάμη Φετουλάχ Γκιουλέν.
Αρχικά οι δυνάμεις ασφαλείας διέλυσαν κάνοντας χρήση δακρυγόνων και αντλιών νερού τους συγκεντρωμένους εργαζόμενους που προσπάθησαν να υπερασπιστούν τα γραφεία τους και κρατούσαν πανό στα οποία έγραφαν «Το Bugűn δεν θα σωπάσει».
Στη συνέχεια η αστυνομία εισέβαλε στο κτίριο, σύμφωνα με τις εικόνες που μετέδωσε το BugűnTV στον ιστότοπο του.
Αστυνομικοί και οι νέοι επίτροποι του ομίλου που διορίστηκαν από τη δικαιοσύνη μπήκαν στην αίθουσα κεντρικού ελέγχου των δύο τηλεοπτικών δικτύων, παρά την αντίσταση που προέβαλε ένας από τους αρχισυντάκτες.
«Αγαπητοί τηλεθεατές, μην εκπλαγείτε αν δείτε την αστυνομία στο στούντιο μας τα επόμενα λεπτά», είχε προειδοποιήσει ο αρχισυντάκτης Ταρίκ Τορός. «Είναι ντροπή. Βλέπουμε τώρα τα τελευταία λεπτά που το Bugűn TV μεταδίδει ελεύθερα», κατήγγειλε ο Μπαρίς Γιαρκαντάς βουλευτής της αντιπολίτευσης που ήταν παρών στην έδρα των τηλεοπτικών σταθμών. «Όλοι όσοι ευθύνονται για αυτό το έγκλημα θα πρέπει να απαντήσουν για τα εγκλήματά τους στην ιστορία», πρόσθεσε.
Ένας άλλος βουλευτής της αντιπολίτευσης, ο Ερέν Ερντέμ, έγραψε στον λογαριασμό του στο Twitter: «Πλέον υπάρχει προηγούμενο. Το καθεστώς έδειξε σήμερα τι θα συμβεί στη χώρα αυτή, αν δεν τερματίσουμε την Κυριακή αυτή την καταστολή».
Στο μεταξύ ο Αϊντίν Ουνάλ βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) προειδοποίησε ότι θα ληφθούν και άλλα νομικά μέτρα εναντίον μέσων ενημέρωσης που πρόσκεινται στην αντιπολίτευση μετά τις εκλογές της 1ης Νοεμβρίου, περιλαμβανομένης της εθνικιστικής εφημερίδας Sozcu.
«Μετά την 1η Νοεμβρίου θα τους κάνουμε να λογοδοτήσουν. Η εφημερίδα Sozcu μάς προσβάλει καθημερινά», είπε ο Ουνάλ, πρώην σύμβουλος του Ερντογάν μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο A Haber χθες.
«Ασκείται μεγάλη πίεση στην Τουρκία. Αν πούμε κάτι, ο κόσμος μας κατηγορεί ότι παρεμβαίνουμε στον Τύπο, οπότε δεν είμαστε σε μια άνετη θέση τώρα, όμως μετά την 1η Νοεμβρίου θα λογαριαστούμε με όλους τους», υπογράμμισε.

Από  tribune.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου