''Εἰ ὁ Θεὸς μεθ' ἡμῶν, οὐδεὶς καθ' ἡμῶν.''

Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2015

Η Τουρκία θα ανεγείρει το μεγαλύτερο τζαμί στην Κριμαία

Η Τουρκία θα ανεγείρει το μεγαλύτερο τζαμί στην Κριμαία
Η Τουρκία πρόκειται να χρηματοδοτήσει εξ ολοκλήρου την κατασκευή του μεγαλύτερου τζαμιού στην Κριμαία, όπως δήλωσε ο μεγάλος μουφτής στη Χερσόνησο.

Ο Μεγάλος Μουφτής της Αυτόνομης Δημοκρατίας της Κριμαίας, Αλί Αμπλάγεφ, ανέφερε ότι οι ρωσικές αρχές ενέκριναν το σχέδιο, το οποίο προσπαθεί να υλοποιήσει εδώ και 10 χρόνια, πριν η Κριμαία ενταχθεί στην Ρωσική Ομοσπονδία, αναφέρει τούρκικο δημοσίευμα.
Το τζαμί θα χτισθεί στην πρωτεύουσα της Κριμαίας, που οι Τάταροι εκεί, την αποκαλούν ως «Ακμεστζίτ», ενώ οι Ρώσοι την αποκαλούν ως «Συμφερόπολη».
Ο χώρος λατρείας, όπως σημειώνεται, θα καταλαμβάνει έκταση 2.500 τ.μ. και μαζί με τον προαύλιο χώρο θα καλύπτει 5.000 τ.μ.
Ο Αμπλάγεφ, στην ανακοίνωσή του, ανέφερε ότι περίπου 5.000 μουσουλμάνοι θα έχουν τη δυνατότητα να εκκλησιάζονται την ίδια στιγμή και δήλωσε ότι το τζαμί θα έχει την ονομασία «Το τζαμί της Παρασκευής».
Το τζαμί ενδέχεται να περατωθεί σε περίπου 36 μήνες, αλλά ο στόχος είναι να επισπευσθεί και να τελειώσει στους 24 μήνες.
Για την έγκριση του έργου, σύμφωνα με το Μεγάλο Μουφτή της Κριμαίας, μεσολάβησε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αλλά και ο πρώην πρόεδρος, Αμπντουλάχ Γκιουλ, στις ρωσικές αρχές, όπως σημειώνεται.

Από  pronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου