''Εἰ ὁ Θεὸς μεθ' ἡμῶν, οὐδεὶς καθ' ἡμῶν.''

Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2015

Welt: Ο Ερντογάν παίζει με τη φωτιά...

Ο Ταγίπ Ερντογάν παίζει με τη φωτιά στην υπόθεση του Κουρδικού, εκτιμά η γερμανική εφημερίδα Welt,κατηγορώντας παράλληλα τον πρόεδρο της Τουρκίας ότι στην προσπάθειά του να κερδίσει την απόλυτη πλειοψηφία στις εκλογές της 1ης Νοεμβρίου διακινδυνεύει να οδηγήσει τη χώρα του σε ένα εμφύλιο πόλεμο.

Περιγράφοντας την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί, η εφημερίδα αναφέρει χαρακτηριστικά ότι το τουρκικό κράτος διώκει το ΡΚΚ, οι Τούρκοι εθνικιστές στρέφονται κατά αριστερών και Κούρδων, οι Κούρδοι πολεμούν το Ισλαμικό Κράτος και αυτό απειλεί τους πάντες.

Χθες, πάντως, οι βουλευτές του κόμματος HDP -συμπεριλαμβανομένου του ηγέτη του Σελαχατίν Ντεμιρτάς και δύο υπουργών της υπηρεσιακής κυβέρνησης- που είχαν ξεκινήσει πορεία διαμαρτυρίας προς την αποκλεισμένη κουρδική πόλη Τσίζρε, κοντά στα σύνορα με τη Συρία και το Ιράκ, εμποδίστηκαν να εισέλθουν σε αυτήν, με τις τουρκικές αρχές να ισχυρίζονται ότι η έλευσή τους ίσως λειτουργούσε εμπρηστικά.

Όπως καταγγέλλεται, η κατάσταση στο Τσίζρε είναι δραματική και συνιστά επείγουσα ανθρωπιστική κρίση, καθώς δεκάδες άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από τις μάχες στρατού και ΡΚΚ.

Εν τω μεταξύ, η βραβευμένη αγωνίστρια και βουλευτής του HDP, Λεϊλά Ζανά, κάλεσε τόσο την κυβέρνηση όσο και το ΡΚΚ να κηρύξουν εκεχειρία και να ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις. 


http://www.zougla.gr/kosmos/article/welt-o-erntogan-pezi-me-ti-fotia

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου