''Εἰ ὁ Θεὸς μεθ' ἡμῶν, οὐδεὶς καθ' ἡμῶν.''

Τετάρτη, 9 Σεπτεμβρίου 2015

Ο Πούτιν διέταξε την κατασκευή μεγάλης ρωσικής βάσης στη Συρία πριν στείλει στρατό.

Η Ρωσία κατασκευάζει μια αεροπορική βάση στη Συρία,
στην οποία θα εγκαταστήσει δυνάμεις της πολεμικής της αεροπορίας αλλά και χερσαία στρατεύματα για να πολεμήσουν το Ισλαμικό Κράτος, μεταδίδει η βρετανική Express.
Ο Βλάντιμιρ Πούτιν διέταξε την κατασκευή ενός στρατοπέδου – βάσης που να μπορεί να στεγάσει 1.000 στρατιωτικούς και θα έχει και στρατιωτικό αεροδρόμιο.

Με αυτή την κίνηση ο Βλάντιμιρ Πούτιν φαίνεται αποφασισμένος να σταθεί στο πλευρό της σοσιαλιστικής κυβέρνησης της Συρίας και να τη βοηθήσει να συντρίψει στασιαστές και τζιχαντιστές.

Αμερικανοί αξιωματούχοι, σύμφωνα με την Express, αποκάλυψαν ότι ήδη έχουν μεταφερθεί στη Συρία τα προκατασκευασμένα κτίρια της υπό κατασκευής βάσης.

Επίσης, μηχανικοί διατάχθηκαν να κατασκευάσουν έναν νέο πύργο εναέριου ελέγχου στο αεροδρόμιο κοντά στην Λαττάκεια, πράγμα που σύμφωνα με την Express αποδεικνύει ότι Ρώσοι πιλότοι ετοιμάζονται να αναλάβουν πολεμική δράση στη Συρία.

Οι δυτικοί, που πυροδότησαν όλον αυτό τον παρανοϊκό πόλεμο στη Συρία μόνο και μόνο για να ανατρέψουν τον πρόεδρο Άσαντ επειδή είναι σύμμαχος των Ρώσων και των Ιρανών (έβαλε και ο Ερντογάν την ουρά του, βεβαίως, που τα έκανε χειρότερα υποστηρίζοντας τους τζιχαντιστές), αντί να τα «βρουν» με τον Άσαντ που εκπροσωπεί το μόνο κοσμικό καθεστώς στην περιοχή (τον αποκαλούν «δικτάτορα» ενώ οι Άραβες σύμμαχοι της Δύσης είναι… «δημοκράτες»), τώρα διαμαρτύρονται για την εμπλοκή της Ρωσίας στον πόλεμο της Συρίας και απειλούν τον Πούτιν ότι θα γίνει… «χαμός».

Βεβαίως, όποιος ξέρει να διαβάζει τον χάρτη, στο εύλογο ερώτημα γιατί ο Πούτιν δεν έστειλε στρατεύματα νωρίτερα (από το 2011 κρατάει ο πόλεμος στη Συρία) να «σώσει» τον Άσαντ, η απάντηση είναι απλή.

Ο Πούτιν, που ακούγεται ότι του ετοιμάζουν για το Φθινόπωρο νέα «έκπληξη» στην Ουκρανία, αντί να κάτσει και να τη «φάει» στο μαλακό υπογάστριο της Ρωσίας, πάει και μπλέκεται στα πόδια της Δύσης στη Συρία, με τρόπο πλέον όχι απλά υποστηρικτικό, όπως έκανε μέχρι τώρα, αλλά με στρατεύματα.

http://www.freepen.gr/2015/09/blog-post_621.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου