''Εἰ ὁ Θεὸς μεθ' ἡμῶν, οὐδεὶς καθ' ἡμῶν.''

Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2015

Αρχισε η ανοικοδόμηση του Ι.Ν. Αγίου Νικολάου στο Μανχάταν

Αρχισε η ανοικοδόμηση του Ι.Ν. Αγίου Νικολάου στο Μανχάταν
Τα θεμέλια του νέου Ιερού Ναού του Αγίου Νικολάου στο Μανχάταν που είχε καταστραφεί στις επιθέσεις των δίδυμων πύργων το 2001, μπήκαν.

Στις 28 Αυγούστου άρχισαν οι εργασίες που αναμένεται να κρατήσουν δύο χρόνια και ο νέος Ναός που οραματίστηκε και τελικά καταφέρνει να ανοικοδομήσει τη Αρχιεπισκοπή Αμερικής φαίνεται πως θα γίνει πραγματικότητα.
Το έργο έχει τραβήξει τα βλέμματα των Αμερικάνων με την μεγάλη εφημερίδα New York Times να κάνει αφιέρωμα στις εργασίες και να χαρακτηρίζει το έργο ως το πιο δύσκολο εγχείρημα που παίρνει σάρκα και οστά.
Μάλιστα, φιλοξενούνται και δηλώσεις του Αρχιεπισκόπου Δημητρίου που μεταξύ άλλων αναφέρει: «Σκοπός είναι να δημιουργήσουμε κάτι που θα ανοίξει παράθυρο στην αιωνιότητα».
Η ανέγερση του Ναού αναμένεται να κοστίσει 35 εκατομμύρια δολάρια, παρότι το σχέδιο του 2013 ανέφερε πως θα έφτανε στα 20. «Ακόμη και μια καλύβα να χτίσεις είναι δύσκολο να μείνεις εντός προϋπολογισμού», λέει χαρακτηριστικά ο κ.Δημήτριος.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας, η καθυστέρηση στην έναρξη των εργασιών ήταν συνέπεια διαμάχης εντός της ελληνικής παροικίας, αλλά αυτό φαίνεται να έχει ξεπεραστεί και σημειώνεται πως ο αρχιτέκτονας Σαντιάγκο Καλατράβα έχει εμπνευστεί το σχέδιο από την Αγιά Σοφιά της Κωνσταντινούπολης.


Από Ekklisiaonline

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου