''Εἰ ὁ Θεὸς μεθ' ἡμῶν, οὐδεὶς καθ' ἡμῶν.''

Σάββατο, 8 Αυγούστου 2015

Ο συγγραφέας Ισμαήλ Κανταρέ καλεί τους Αλβανούς να αλλάξουν θρησκεία.

Ο Ρετζέπ Κόσια (α) επιτίθεται στον Ισμαήλ Κανταρέ για την έκκλησή του να αλλάξουν θρησκεία οι μουσουλμάνοι Αλβανοί Οι θέσεις του Αλβανού συγγραφέα, Ισμαήλ Κανταρέ, που διαμένει εδώ και πολλά χρόνια στη Γαλλία,
ότι πρέπει οι Αλβανοί να αλλάξουν θρησκεία, να αποτινάξουν, δηλαδή, τον ισλαμισμό, έχει προκαλέσει αντιδράσεις στα Τίρανα.
Σύμφωνα με βίντεο που κυκλοφορεί στην Αλβανία, ο Αλβανός συγγραφέας, καλεί τους Αλβανούς, μια χώρα που θέλει να ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση, θα πρέπει να έρθει στα ευρωπαϊκά πρότυπα και να αφήσει τα ισλαμικά στοιχεία της Μέσης Ανατολής.
Ο Ρετζέπ Κόσια, διανοούμενος στα Τίρανα, αντιδρά στην έκκληση του Κανταρέ και ισχυρίζεται ότι ο συγγραφέας που ζει στο Παρίσι δεν είναι μόνο κομμουνιστής αλλά κυρίως οπαδός του Στάλιν.
«Δηλαδή η θρησκεία (Ισλάμ) που πιστεύει η πλειοψηφία των Αλβανών είναι κακή σε σχέση με μια άλλη θρησκεία;», ρωτάει ο Κόσια.
«Το να γράφεις βιβλία για μια τέτοια ιδέα, όταν πρόκειται για την πλειοψηφία των Αλβανών, αυτό μάλλον είναι ανήθικο», ισχυρίζεται ο Κόσια.
Το θέμα έχει δώσει έναυσμα συζητήσεων στα αλβανικά μέσα ενημέρωσης.


The Hellenic Information Team

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου