''Εἰ ὁ Θεὸς μεθ' ἡμῶν, οὐδεὶς καθ' ἡμῶν.''

Παρασκευή, 14 Αυγούστου 2015

ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΘΑ ΦΑΕΙ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΤΟΥ - Ο Ερντογάν λίγο έλειψε να βομβαρδίσει Αμερικανούς κομάντος!

Αίσθηση έχει προκαλέσει η αποκάλυψη του Fox News ότι οι Τούρκοι βομβάρδισαν θέσεις των Κούρδων του PKK... στο βόρειο Ιράκ που βρίσκονταν στην κυριολεξία «μια ανάσα» από αμερικανικές δυνάμεις στην ίδια περιοχή που εκπαιδεύουν Κούρδους Πεσμεργκά.
Σύμφωνα μάλιστα με στρατιωτική πηγή των ΗΠΑ που επικαλείται το Fox News, οι Τούρκοι ειδοποίησαν τους Αμερικανούς μόλις 10 λεπτά πριν πέσουν οι βόμβες.

Ο μεγάλος βομβαρδισμός που εξαπέλυσαν οι Τούρκοι στις 24 Ιουλίου έθεσε σε κίνδυνο τους Αμερικανούς εκπαιδευτές των ειδικών δυνάμεων που βρίσκονται στην περιοχή.

Σύμφωνα με μια πηγή, που ζήτησε να τηρηθεί η ανωνυμία της, η οποία μίλησε στο Fox News, «ένας Τούρκος αξιωματικός εμφανίστηκε στο κέντρο επιχειρήσεων και ανακοίνωσε ότι η αεροπορική επιδρομή θα ξεκινήσει σε δέκα λεπτά και ότι όλα τα συμμαχικά αεροσκάφη που πετούσαν πάνω από το Ιράκ έπρεπε να άμεσα να μετακινηθούν νότια της Μοσούλης. Μας έκανε έξαλλους!».

«Είχαμε Αμερικανούς κομάντος, όχι μακριά από εκεί που βομβάρδισαν οι Τούρκοι, που εκπαίδευαν τους Κούρδους Πεσμεργκά», πρόσθεσε ο ίδιος.

Οι Αμερικανοί, σύμφωνα πάντα με το Fox News, απαίτησαν από τους Τούρκους να έχουν λεπτομερή και έγκυρη ενημέρωση από την Τουρκία.

Η Τουρκία «ορκίστηκε» να αντιμετωπίσει τόσο το Ισλαμικό Κράτος όσο και το κουρδικό PKK μετά την εκτέλεση δύο Τούρκων αστυνομικών από Κούρδους αντάρτες. Οι δύο Τούρκοι αστυνομικοί εκτελέστηκαν από τους Κούρδους ως συνεργάτες του Ισλαμικού Κράτους.

Ωστόσο, η τεράστια διαφορά σε βομβαρδισμούς της Τουρκίας με στόχους το Ισλαμικό Κράτος και το PKK -μόλις τρεις βόμβες έριξαν στους τζιχαντιστές και τουλάχιστον 1.000 πάνω στο PKK, σύμφωνα με τις τουρκικές στρατιωτικές Αρχές- έχει πείσει τους πάντες ότι η Τουρκία έχεις στόχο τους Κούρδους και όχι τους τζιχαντιστές.

Το PKK και άλλες κουρδικές ή φιλοκουρδικές οργανώσεις έχουν κατηγορήσει δημόσια και με στοιχεία ότι ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν υποστηρίζει το Ισλαμικό Κράτος.

tribune.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου