''Εἰ ὁ Θεὸς μεθ' ἡμῶν, οὐδεὶς καθ' ἡμῶν.''

Δευτέρα 20 Ιουλίου 2015

H γενική εισαγγελέας της Κριμαίας και το θαύμα με την εικόνα της Παναγίας.

Σε συνέντευξή της στη ρωσική εφημερίδα Komsomolskaya Pravda η Γενική Εισαγγελέας της Δημοκρατίας της Κριμαίας Ναταλία Poklonskaya... απαντά στην ερώτηση, γιατί τίμησαν ιδιαίτερα τη μνήμη του του Αγίου τσάρου Νικολάου ΙΙ Αλεξάντροβιτς. Επίσης ρωτήθηκε αν πιστεύει ότι η μοναρχία θα επιστρέψει στο μέλλον.

"Πράγματι, ήταν κατάφωρο έγκλημα όταν ο τσάρος Νικόλαος Αλεξάντροβιτς εκθρονίστηκε και στη συνέχεια όλη η οικογένειά του δολοφονήθηκε βάναυσα", δήλωσε η Γενική Εισαγγελέας και σμυπλήρωσε «Και τι είναι καλύτερο και τι θα είναι το επόμενο: μοναρχία ή όχι δημοκρατία, δεν είναι δική μου δουλειά». Και κατόπιν αναφέρει το εξής περιστατικό: 

"Μια καλόγρια είχε ένα όραμα: της είπαν να πάει κάτω από το θόλο της εκκλησίας στο Kolomenskoye και να βρει ένα«μαύρο πίνακα». Να το πλύνετε , έτσι ώστε να να γίνει κόκκινο, και τότε θα δείτε μια εικόνα της Μητέρας του Θεού σε αυτό" της είπαν [1]. Και πράγματι, η "βασιλεύουσα" Εικόνα της Υπεραγίας Θεοτόκου βρέθηκε στο θόλο της εκκλησίας.

Αυτό η έυρεση είχε βαθιά σημασία. Μετά τη δολοφονία της βασιλικής οικογένειας η Μητέρα του Θεού ανέλαβε να φροντίζει τη Ρωσία. Το κόκκινο στα ρούχα και ο μιρός Χριστός στην αγκαλιά της,συμβολίζουν την προστασία και την καθοδήγηση της Ρωσίας μας,"είπε ο Ν Poklonskaya, απαντώντας στην ερώτηση.
[1] Η «βασιλεύουσα» εικόνα της Μητέρας του Θεού εμφανίστηκε στις  2/15 Μαρτίου το 1917, στο χωριό Kolomenskoye κοντά στη Μόσχα (τώρα ένα διάσημο Μουσείο-Πάρκο στη Μόσχα βρίσκεται στην περιοχή με το ίδιο όνομα).

Από: ekklisiaonline.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου