''Εἰ ὁ Θεὸς μεθ' ἡμῶν, οὐδεὶς καθ' ἡμῶν.''

Κυριακή 7 Ιουνίου 2015

Ανακαλύψτε την διαφορετική πλευρά των αστυνομικών και θα εκπλαγείτε



Δυστυχώς ο πολίτης – έως τώρα τουλάχιστον – γνωρίζει την αστυνομία από τα ΜΑΤ και τις σκηνές με χημικά και μολότοφ . Έτσι , τα όποια συμπεράσματα του «καθοδηγούνται » από αυτές τις εικόνες .

Το γιατί κάποιοι και για ποιον λόγο εστιάζουν σχεδόν αποκλειστικά , στο να προβάλλουν συστηματικά το «σκληρό αυτό » κομμάτι της Αστυνομίας με την παραμικρή ευκαιρία … είναι πλέον γνωστό.

Αυτό που δεν είναι γνωστό , αυτό που θα μπορούσε να εκπλήξει τον καθένα , αυτό που θα πρέπει σύντομα – κατά την άποψη μας – να «βγει προς τα έξω» , αυτό , από το οποίο θα μπορούσαμε όλοι να κερδίσουμε κάτι , είναι τα «προσωπικά δεδομένα» του προσωπικού της ΕΛ.ΑΣ .

Στα σώματα ασφαλείας , βρίσκεται ίσως η μεγαλύτερη συγκέντρωση αυτών που ονομάζει ο λαός μας … καλλιεργημένων ανθρώπων .

Πως έγινε αυτό ;;;

Οι χίλιες μορφές της αυτοκρατορίας του εγκλήματος , η παγκοσμιοποίηση του εγκλήματος , η διεισδυτικότητα του στις κοινωνικές και πολιτικές δομές σε συνδυασμό με τα διακυβέυματα της εποχής , το ρευστό πολιτικό περιβάλλον κ.α , ανάγκασε το προσωπικό της δημόσιας δύναμης , να «προσαρμοστεί » , ώστε , να μπορεί να ανταπεξέλθει.

Εύκολα λοιπόν θα βρείτε αστυνομικούς ( όλων των βαθμών ) φοιτητές , φανατικούς της λογοτεχνίας ,οι περισσότεροι εξ αυτών να έχουν γράψει και κάποιο βιβλίο , να έχουν δώσει σειρά διαλέξεων και να έχουν την δική τους διδακτική παρουσία σε πολλά εκπαιδευτικά ιδρύματα .
Θα βρείτε μουσικόφιλους και φίλους του κινηματογράφου – όπως τον θυμόμαστε , πτυχιούχους στην κοινωνιολογία , ψυχολόγους, μαθηματικούς ,οικονομολόγους , φιλόλογους και αριστούχους στις πανελλήνιες , που επέλεξαν όμως … να φορέσουν στολή .
Πολιτικά οξυδερκής με άποψη και γνώστες των αιτιών που καθορίζουν κάθε τόσο το κοινωνικό περιβάλλον , γλωσσομαθείς , με γνώμη για τις γεωπολιτικές ισορροπίες και για τα γεωστρατηγικά παιγνίδια , γνώστες των σωστών προτύπων που πρέπει να επικρατούν στην κοινωνία μας .

Ο σημερινός αστυνομικός κυρίως , θα πρέπει απαραίτητα για να μπορεί να ¨ανταπεξέλθει ¨ να «είναι » Νομικός , κοινωνιολόγος και εγκληματολόγος , ψυχολόγος και «διπλωμάτης , αλλά και μάνατζερ .
Για να μπορεί να « αντέξει » θα πρέπει επιστρατευτεί με όπλα την επιμονή του και την υπομονή του , την εργατικότητα του και το φιλότιμο του , να έχει περίσσεμα ψυχικών αποθεμάτων , να μπορεί να «συγχωρεί », να κατανοεί, μα προπάντων να πιστεύει στην αποστολή του .

Όλοι αυτοί θα μπορούσαν να είναι , συνεργάτες , φίλοι μας , θα μπορούσαμε να συζητήσουμε μαζί τους , να πειστούμε και να τους πείσουμε , θα μπορούσαμε να συμπορευτούμε και να συμπράξουμε .
Όλοι αυτοί , δεν κρύβονται , δεν θα μας αποφύγουν εάν τους αναζητήσουμε στον εργασιακό τους χώρο , δεν θα ζητήσουν ανταλλάγματα , δεν θα ζητήσουν χρήματα για να μας βοηθήσουν .
Όλοι αυτοί , μπορεί να είναι οικογενειάρχες ταυτόχρονα , να έχουν προσωπικά προβλήματα όπως όλοι μας , να είναι επιφορτισμένοι με ευθύνες δυσανάλογες ….. παρόλα αυτά είναι εκεί .
Όλοι αυτοί είναι κάποιοι από εμάς , κάποιοι από εσάς … ο Δημήτρης , ο Κώστας , η Μαρία , ο Γιώργος
Όλοι αυτοί είναι η δύναμη αυτοπροστασίας της κοινωνίας μας , είναι η δική μας δύναμη .
.. μα και κάτι ακόμα ..

Είναι ένα κομμάτι μας , βαθιά μέσα μας κρυμμένο, ένα κομμάτι που , τα καθημερινά προβλήματα ,ο αγώνας για επιβίωση , ο θυμός που νιώθουμε , τα συναισθήματα απογοήτευσης , η παραζάλη της εποχής μας … το έχουν « καταπλακώσει» .

Ένα κομμάτι μας όμως , που πρέπει ο καθένας μας να ξεθάψει από μέσα του .

Μην κάνετε την χάρη λοιπόν σε όλους όσους θέλουν να βλέπετε τον Έλληνα Αστυνομικό , Λιμενικό , Πυροσβέστη από μιας συγκεκριμένη οπτική … έχουν τον σκοπό τους να σας θέλουν απέναντι τον έναν από τον άλλο .

Διαμορφώστε εσείς την δική σας εικόνα , την δική σας άποψη …. ανακαλύψτε τους .

ΟΜΑΔΑ ΥΨΗΛΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΕΥΣΗΣ
h.t.police100@gmail.com
Από: policeonline

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου