''Εἰ ὁ Θεὸς μεθ' ἡμῶν, οὐδεὶς καθ' ἡμῶν.''

Πέμπτη 18 Ιουνίου 2015

Οι επιπτώσεις του βραδινού φαγητού

Οι επιπτώσεις του βραδινού φαγητού
της Κατερίνας Κουρουπάκη
Το βραδινό φαγητό και ιδιαιτέρως αυτό που καταναλώνεται αργά το βράδυ σχετίζεται άμεσα με την ποιότητα του ύπνου, με ποικίλες συνέπειες για τον ανθρώπινο οργανισμό.

Στο συμπέρασμα αυτό κατέληξαν ερευνητές του Πανεπιστημίου της Πενσυλβάνια των Η.Π.Α., μετά από μελέτη 44 ατόμων ηλικίας 21 – 50 ετών.
Στα άτομα αυτά δόθηκε απεριόριστη πρόσβαση σε φαγητά και ποτά κατά τη διάρκεια της ημέρας και μόνο 4 ώρες βραδινού ύπνου για τρία βράδια.
Το τέταρτο βράδυ οι μισοί συμμετέχοντες συνέχιζαν να καταναλώνουν ότι ήθελαν ενώ οι υπόλοιποι κατανάλωναν μόνο νερό από τις 10 το βράδυ έως τις 4 το πρωί.
Κάθε βράδυ στις 2 τη νύκτα όλα τα άτομα έκαναν δοκιμές σχετικά με τη μνήμη τους, τις γνωστικές ικανότητες, την υπνηλία αλλά και τα επίπεδα άγχους και διάθεσης.
Κατά τη διάρκεια της τέταρτης νύκτας βρέθηκε ότι εκείνοι που δεν κατανάλωσαν τρόφιμα και ποτά κατά τη διάρκεια της νύκτας, είχαν καλύτερη απόδοση στο χρόνο αντίδρασης από εκείνους που έτρωγαν το βράδυ.
Όπως οι ερευνητές επισημαίνουν, με τον τρόπο αυτό το βαρύ βραδινό φαγητό και ο ύπνος μπορεί να συνδεθούν τόσο με τις γνωστικές μας αποδόσεις όσο και με την αύξηση του σωματικού μας βάρους.

Από  neadiatrofis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου